Cristian Chivu a petrecut o noapte linistita la terapie intensiva dupa ce a fost operat, miercuri ca urmare a unei lovituri la cap in meciul din Serie A dintre Chievo si Inter, informeaza presa italiana. Operatia de refacere a unei fracturi craniene si a indepartarii unui hematom a decurs bine, iar fundasul roman va ramane in spital pentru aproximativ o saptamana.

"Operatia a decurs bine, iar pacientul este lucid si treaz. Din punct de vedere neurologic este foarte bine, fragmentele osoase ale craniului au fost refacute, iar hematomul a fost evacuat", a anuntat doctorul Sergio Turatti, doctorul care l-a operat pe Chivu la spitalul universitar "Borgo Trento" din Verona.

Profesorul Francesco Procacci, directorul unitatii de terapie intensiva a confirmat: "Asteptam cu nerabdare evolutia sa. Pana in acest moment este bine. Pacientul este monitorizat, dar deocamdata nu putem anticipa momentul cand va parasi spitalul".

"Interventia chirurgicala nu putea decurge mai bine. Cristian ar putea parasi sectia de terapie intensiva, dar va ramane acolo din motive de intimitate, pentru a nu fi atacat de voi, jurnalistii. Cristian e linistit, e un baiat exceptional. Dupa accident, Cristian a ramas intotdeauna lucid si tocmai de aceea a existat riscul de a subevalua incidentul. Din fericire nu am facut acest lucru", a mentionat Franco Combi, medicul lui Inter, potrivit Corriere dello Sport.

Potrivit presei din Italia, Chivu va mai ramane internat aproximativ o saptamana in spitalul din Verona, urmand ca dupa sa se intoarca la Milano.

Capitanul echipei AS Roma, Francesco Totti i-a transmis lui Chivu un mesaj de incurajare pe site-ul sau oficial: "Fostul meu coleg de echipa Cristian Chivu a suferit astazi (n.r. - miercuri) o fractura craniana dupa un duel aerian in partida Chievo - Inter Milano. Am aflat ca a fost operat la Verona si totul a decurs bine. Vreau sa-i urez sanatate si il anunt ca sunt cu gandul alaturi de el. Cristian iti doresc sa revii cat mai repede". (mediafax.ro)

Italienii de la "Corriere dello Sport" au tinut si ei sa-l incurajeze pe roman, publicand pe prima pagina un articol cu titlul "Forza Chivu!".