Transferul fundasului bulgar Jivko Jelev la Steaua Bucuresti a fost anuntat oficial pe site-ul gruparii ros-albastre. Desi dupa intalnirea de marti seara cu oficialii din Ghencea jucatorul a anuntat ca nu a semnat nimic, miercuri, Jelev a confirmat transferul anuntand ca se va prezenta a doua zi la reunirea lotului stelist.

"FC Steaua Bucuresti anunta ca jucatorul Otelului Galati, Jivko Jelev, a semnat un contract valabil pe un an si jumatate cu echipa noastra. Astfel, in urma mutarii bulgarului la Steaua s-a hotarat ca mijlocasul Razvan Ochirosii sa fie transferat la Otelul. FC Steaua Bucuresti ii ureaza bun venit la echipa lui Jelev si ii doreste sa obtina cat mai multe succese in tricoul ros-albastru!", anunta site-ul oficial al gruparii steliste.

"Sunt ros-albastru! Maine ma voi prezenta la reunirea Stelei. Ma bucur in sfarsit ca s-a realizat transferul. Le multumesc lui Marius Stan si lui Gigi Becali ca s-au inteles si ca am putut sa ajung in Ghencea! La 10:30, maine dimineata, voi fi la stadion la reunirea lotului”, a declarat fundasul, potrivit gsp.ro.

"Jivko Jelev s-a nascut pe 23 iulie 1979 in Stara Zagora, Bulgaria si a inceput fotbalul profesionist la varsta de 11 ani, in cadrul clubului Beroe Stara Zagora. A evoluat, in sezonul 1995-1996, in trei partide pentru echipa de seniori a lui Beroe, dupa care a fost transferat de catre Litex Loveci. In perioada 1996-1998 a fost imprumutat la Olimpik Teteven, pentru care a jucat 37 de partide si a inscris 3 goluri. A revenit la Litex in 1998, pentru care a jucat, pana in 2007, in 225 de meciuri si a inscris 34 de goluri. Interesant este faptul ca, desi s-a consacrat ca si fundas central, Jelev a evoluat ca atacant in multe partide pentru Litex, devenind cel mai prolific jucator cu profil defensiv din istoria fotbalului bulgar. La inceputul sezonului 2007-2008 a semnat un angajament cu Otelul Galati, devenind rapid unul dintre jucatorii de baza ai acestei echipe. A evoluat in 73 de partide pentru Otelul si a reusit sa inscrie de 7 ori. La nivel international, se poate lauda cu 24 de selectii si 2 goluri pentru echipa nationala U21 a Bulgariei, precum si cu sase selectii la echipa nationala de seniori a acestei tari", informeaza steauafc.com.