FC Barcelona este aproape de a semna cu "noul Messi". Guido Vadala, un argentinian in varsta de 12 ani, este cel care i-a uimit cu talentul sau pe catalani, dar planurile spaniolilor ar putea fi incurcate de alte echipe mari din Europa. Juventus si Inter au descoperit si ele potentialul tanarului jucator, Guido urmand a pleca in Italia pentru a da probe.

Guido Vadala joaca pentru Provincial (Argentina), dar maniera sa de joc, asemanatoare cu cea a lui Lionel Messi, a atras atentia marilor cluburi din Europa. Barcelona a facut deja primul pas. In mai 2009, tanarul jucator a fost in probe la clubul catalan: "Am fost 15 zile la Barcelona, Guido a participat la cateva antrenamente si i-a uimit pe catalani. Si-a castigat locul, convingandu-i pe coordonatorul si profesorii sai cu stilul sau de joc. Toti si-au dat acordul pentru ca el sa se intoarca la club", a declarat Fernando Vadala, tatal lui Guido pentru Ovacion.

Guido a inceput sa joace fotbal la 3 ani si jumatate, devenind campion national la categoriile pentru care juca: 6, respectiv 11 ani. "Este adevarat ca multi vorbesc despre asemanarile dintre Guido si Messi, iar acest lucru ma face fericit deoarece visul sau este sa aiba succes in fotbal. Cu toate acestea, e prea devreme sa facem astfel de comparatii. Stiu ca exista asemanari intre cei doi pentru ca toti care l-au vazut jucand nu inceteaza sa-l laude. Guido mi-a zis ca vrea doar sa se distreze si eu in calitate de parinte vreau ca el sa se bucure de aceste momente", a adaugat tatal tanarului jucator.

Pe langa Barcelona, de el mai sunt interesate echipe ca Juventus, Inter, Atalanta, dar si Rosario Central, echipa al carui suporter este Guido. "Suntem in impas deoarece nu doar Barcelona il vrea, ci mai sunt si alte cluburi de talie mondiala care sunt interesate sa-l cumpere. Barcelona a fost prima care s-a interesat de el si deja ne-a oferit o locuinta. Dar acum se pare ca Juventus, Inter si Atalanta sunt interesate si vor sa-l ia in Italia.

Guido si tatal sau urmeaza sa plece in 30 ianuarie in Italia, pentru a da probe. In cazul in care este acceptat de italieni, Guido ar urma sa ramana la Provincial pana la 15 ani. Exista totusi posibilitatea ca tanarul sa ramana in Argentina si sa joace pentru echipa sa de suflet, Rosario Central.