FC Barcelona a pierdut puncte pentru prima data in acest sezon pe teren propriu. Formatia antrenata de Pep Guardiola a remizat, in cea de-a 16-a etapa din Primera Division, in fata "Submarinului Galben" Villarreal, scor 1-1. Rivala Real va juca, duminica, in fata celor de la Osasuna, iar o victorie a galacticilor le asigura acestora prima pozitie in clasamentul primei ligi spaniole.

Intr-o atmosfera de sarbatoare, echipa "Blaugrana" si-a prezentat pe Camp Nou, in fata suporterilor, toate cele sase trofee castigate in 2009. Spiritul festiv a continuat si dupa inceperea partidei, atunci cand Pedro Rodriguez a deschis scorul, in minutul 7. Dar "Submarinul Galben" nu s-a descumpanit si a inscris in repriza a doua, prin David Fuster (minutul 50), profitand de slabiciunile din apararea adversa. Henry, Xavi, Ibrahimovic si Iniesta au ratat sansa de a aduce victoria Barcelonei, care poate cobori un loc in clasamentul din Primera Division, daca Real castiga partida de duminica.

Intr-un alt meci din etapa a 16-a, Valencia a obtinut trei puncte in minutele de prelungire, atunci cand Nikola Zigic l-a invins pe portarul de la Espanyol (90+3).

In ultimul meci de sambata, Atletico a obtinut o victorie surpriza in fata celor de la Sevilla. Fosta adversara a Unirii Urziceni din grupele Ligii Campionilor a deschis scorul in minutul 44 prin Renato, avand un avantaj minim la pauza. Dupa doar trei minute de la debutul reprizei secunde, Dragutinovic marcheaza in propria poarta si restabileste egalitatea. Duscher este avertizat de doua ori in opt minute si isi lasa echipa in inferioritate numerica (min. 73). Surpriza lui Atletico a venit pe final. Lopez inscrie in minutul 3 al prelungirilor si aduce trei puncte importante lui Atletico, echipa ce paraseste zona de jos a clasamentului si urca pana pe locul 11.

Rezultate si program Primera Division, etapa a 16-a:

Sambata, 2 ianuarie 2010

Valencia - Espanyol 1-0. Marcator: Nikola Zigic '90+3

Barcelona - Villarreal 1-1. Marcatori: Pedro Rodriguez '7/ David Fuster '50

Atletico Madrid - Sevilla 2-1. Marcatori: Dragutinovic (autogol) '48, Lopez '90+3/ Renato '44

Duminica, 3 ianuarie 2010

Almeria - Xerez

Getafe - Valladolid

Racing Santander - Tenerife

Sporting Gijon - Malaga

Zaragoza - Deportivo La Coruna

Mallorca - Athletic Bilbao

Osasuna - Real Madrid