Romania a mai ratat o prezenta la Cupa Mondiala de Fotbal, tricolorii urmand sa priveasca la televizor turneul final din Africa de Sud (2010). Selectionerul Razvan Lucescu trage concluziile unui 2009 dezamagitor pentru prima reprezentativa: "Avem un fotbal tot mai slab", este de parere Lucescu Junior.

"Avem un fotbal din ce in ce mai slab. Campionatul e in scadere, jucatorii care pleaca in strainatate sunt tot mai putini, cei care joaca acolo intampina dificultati in a juca si a se impune. Este o realitate aceasta criza a fotbalului romanesc, dar trebuie sa fim increzatori ca putem creste si putem ajunge la CE 2012", a declarat Razvan Lucescu (sport.ro).

Referindu-se la ceea ce l-a nemultumit cel mai mult in campania de calificare pentru Campionatul Mondial, antrenorul Romaniei a fost transant: accidentarile.

"Ceea ce m-a nemultumit cel mai mult in mandatul meu la nationala a fost faptul ca mereu au fost jucatori accidentati, nu am putut conta niciodata pe toti cei pe care as fi vrut sa-i am la dispozitie", a conchis Razvan Lucescu (sport.ro).