Dan Petrescu a acceptat o noua provocare si s-a inteles, marti, cu echipa de liga a doua din Rusia, Kuban Krasnodar, principalul sau obiectiv fiind promovarea in prima liga, informeaza prosport.ro. Contractul semnat de tehnicianul roman este valabil pentru o perioada de trei ani, cu posibilitatea de prelungire pentru inca doi ani.

Petrescu va primi la noua sa echipa un salariu de trei ori mai mare fata de cel primit la Urziceni. Astfel, tehnicianul va primi aproximativ 1,5 milioane de euro pe sezon.

Potrivit gsp.ro, Petrescu a fost marti la Chisinau pentru a se intalni cu oficialii lui Kuban Krasnodar, dar si cu Emil Caras, cel pe care il vrea secund la formatia rusa.

Printre jucatorii echipei Kuban Krasnodar se afla si un roman: Andrei Muresan, jucator imprumutat de la Gloria Bistrita. Imprumutul sau a expirat in noiembrie, dar presa rusa anunta ca oficialii clubului rus au inceput operatiunea de cumparare a jucatorului.

Patronata de Alexander Nikolaievici Tkacev, guvernatorul Regiunii Krasnodar, echipa Kuban Krasnodar activeaza in liga a doua rusa, sezonul 2009 nefiind unul foarte bun: au terminat campionatul pe locul al zecelea, din 20 de echipe.