In ciuda refuzului categoric al presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, dar si al directorului general al FRF, Ionut Lupescu, de a-l lasa pe selectionerul echipei nationale sa antreneze in paralel si o echipa de club, oficialii Unirii Urziceni au inaintat, marti, o cerere oficiala prin care solicita detasarea lui Razvan Lucescu la echipa ialomiteana, pana in vara, informeaza gsp.ro.

Cererea Unirii se bazeaza pe realizarile echipei, participarea sa in primavara europeana, dar si pe un precedent: in sezonul 2006/2007, selectionerul echipei de tineret Emil Sandoi a antrenat pe FC Vaslui in retur. Oficialii ialomiteni au adaugat ca vor plati integral salariul lui Razvan Lucescu.

Cererea Unirii Urziceni catre FRF:

Catre Federatia Romana de Fotbal

In atentia domnului presedinte Mircea Sandu

Spre stiinta domnului director general Ioan Lupescu

Stimati Domni,

Va informam ca in data de 28/12/2009 antrenorul Dan Petrescu si-a incetat relatiile contractuale cu clubul nostru. Tinand cont de importanta participarii FC Unirea in 16-imile Europa League, echipa noastra fiind singura reprezentanta a Romaniei in competitiile europene intercluburi, va rugam respectuos sa fiti de acord cu detasarea selectionerului echipei nationale, Razvan Lucescu, in perioada 01/01/2010 - 31/05/2010, la clubul nostru.

Subliniem faptul ca FC Unirea a realizat in actualul sezon cel mai bun parcurs din istoria participarii echipelor romanesti in Liga Campionilor, obtinand 8 puncte si a contribuit substantial la cresterea coeficientului de tara al Romaniei in clasamentul UEFA, memorabile fiind partidele castigate la Glasgow, victorie cu 4-1 impotriva celei mai titrate echipe din istoria fotbalului european, Rangers FC si Bucuresti, 1-0 cu Sevilla FC (singura infrangere a unei echipe din prima urna valorica a fotbalului continental in fata unei formatii din Romania in noul format al Ligii Campionilor). In toate partidele disputate pana in momentul de fata, precum si in cele pe care urmeaza sa le disputam, fotbalistii FC Unirea au evoluat in tricouri avand inscriptionat pe piept steagul Romaniei. De asemenea, va reamintim ca la jocurile din competitiile europene, drapelul tarii noastre este arborat pe stadioanele pe care se disputa partidele oficiale. Nu credem ca mai e nevoie sa subliniem importanta meciurilor pe care FC Unirea le va juca impotriva multiplei detinatoare a trofeului Ligii Campionilor, Liverpool FC, precum si expunerea de care fotbalul nostru va beneficia cu aceasta ocazie.

Dorim sa mentionam ca nu am fi apelat la aceasta solutie, care in opinia noastra este singura viabila in acest moment, daca nu ar fi existat un precedent de data recenta, in speta detasarea selectionerului echipei nationale de tineret, domnul Emil Sandoi, la FC Vaslui in returul editiei 2007-2008 al Ligii I, chiar in perioada in care echipele nationale erau in plina campanie de calificare, iar Federatia Romana de Fotbal avea aceeasi echipa de conducere ca si in prezent. In aceasta situatie credem ca ar trebui sa luati in considerare faptul ca viitoarea campanie de calificare a echipei nationale va incepe cu aproximativ 3 luni dupa ce detasarea pe care o solicitam se va incheia.

Va aducem la cunostinta ca avem acordul domnului Razvan Lucescu, care isi va indeplini concomitent si obligatiile prevazute de contractul pe care l-a incheiat cu institutia pe care o conduceti. De asemenea, va informam ca vom achita, in perioada sus-mentionata, integral salariul D-lui Lucescu.

Va multumim pentru intelegere si va asiguram de intreaga noastra consideratie.

Mihai Stoica

Manager general

FC Unirea Urziceni