Dupa o toamna deosebita, cu un parcurs superb in Champions League (opt puncte intr-o grupa cu Sevilla, Stuttgart si Glasgow Rangers), Dan Petrescu si-a reziliat contractul cu echipa din Urziceni, dupa cum informeaza Realitatea TV.

Unul dintre posibilii sai inlocuitori ar putea fi Razvan Lucescu, selectionerul echipei nationale a Romaniei.

Plecarea surprinzatoare a lui Dan Petrescu de la Urziceni a intervenit dupa o discutie mai aprinsa cu Dumitru Bucsaru, patronul echipei. Discutia dintre cei doi a avut ca subiect principal intarirea lotului echipei.

"Dan Petrescu este un profesionist si sufletist. E omul care in fiecare zi invata ceva din fotbal. M-a dorit enorm la Urziceni in vara si trebuie sa-i multumesc pentru toate zilele frumoase impreuna la echips, si va zic eu ca sunt foarte multe. Imi pare enorm de rau ca a plecat de la Urziceni. Nu cred ca trebuia sa plece, dar nu stiu motivele deciziei lui. Sper sa nu urmeze o decadere a Unirii pentru ca ar fi pacat pentru toata lumea. Imi doream enorm sa ramana la Urziceni pentru ca era unul dintre cei mai buni antrenori din fotbalul romanesc" - Dacian Varga (gsp.ro).

"Nici nu ne vine sa credem ca a plecat. Am vorbit cu el cand am luat vacanta si acum cateva zile. Nu ne-a zis nimic. Inca nu stim cine va fi antrenor. Nu ne asteptam la asa ceva. Eu as vrea sa cred ca va ramane in continuare" - Marius Bilasco (RTV).

"Nu stiu nimic de o eventuala plecare a lui Dan Petrescu. Oricum, daca a ales sa ne paraseasca inseamna ca are un proiect pe termen lung, pentru ca asa ii place sa lucreze", a declarat Iulian Apostol (RTV).

"Am auzit ca luni va fi ceva definitiv, acum nu e nimic 100% sigur. Mai sunt doua zile la mijloc, se pot intampla multe intre timp. E normal sa ne dorim ca Dan Petrescu sa ramana, am inceput o munca si e firesc sa il vrem in continuare alaturi de noi. Daca a plecat, nu a facut-o din cauza noastra, numai el si cei din conducere pot sa stie ce s-a intamplat. Oricum, e o lovitura importanta pentru Unirea, peste care speram insa ca vom trece cu bine! Cred ca asta ne dorim atat noi, cat si el!" - Marius Onofras (gsp.ro).

Vestea a fost una care i-a luat pe nepregatite chiar si pe jucatorii campioanei Romaniei, acestia nestiind nimic de o eventuala plecare a Bursucului de la Urziceni.

Informatia a fost confirmata si de Felix Grigore, directorul general al clubului ialomitean. "Am reziliat contractul de comun acord cu Dan Petrescu. Urmeaza sa semnam actele luni, dar s-a ajuns la aceasta decizie dupa o discutie cu el"- Felix Grigore, citat de Mediafax.

"Nu stiu care este situatia la Urziceni, dar Razvan Lucescu are contract numai cu echipa nationala doi ani si nu se pune problema sa plece nici la Urziceni, nici in alta parte", a precizat Ionut Lupescu, directorul general al FRF.

Conform Realitatea, Mihai Stoica il doreste pe Razvan Lucescu pe banca tehnica a ialomitenilor, dar tehnicianul are un contract bine pus la punct cu FRF. In aceste conditii, Lucescu Junior are nevoie de o derogare speciala din partea forului condus de Mircea Sandu pentru a fi atat selectioner cat si antrenorul campioanei Romaniei.

In momentul de fata, pentru Dan Petrescu exista variantele Rusia (acolo unde ar fi dorit de catre Dinamo Moscova, formatie care ii ofera 1.5 milioane de euro pe an) si Orientul Mijlociu, acolo unde Cosmin Olaroiu ar putea fi un bun intermediar pentru Bursuc.

In cazul in care Razvan Lucescu nu va ajunge la Urziceni, sansele ca un tehnician de peste hotare sa pregateasca pe Unirea sunt foarte mari. In acest sens, Mihai Stoica l-ar fi contactat deja pe italianul Walter Zenga, dar acesta a refuzat o intoarcere in Liga 1.

Dan Petrescu era cel mai bine platit antrenor din tara, fostul international primind 500.000 de euro pe stagiune de la Unirea. Petrescu intrase in ultimele sase luni de contract cu ialomitenii, tehnicianul precizand in mai multe randuri ca doreste sa plece de la echipa patronata de Dumitru Bucsaru.

Stirea se actualizeaza.