Unirea Urziceni nu ramane fara Dan Petrescu. Desi a declarat ca vrea sa plece din Liga 1, satul de arbitrajul romanesc, antrenorul ialomitenilor are de gand sa continue ca tehnician in prima liga. Intr-un interviu acordat fanatik.ro, Bursucul a marturisit ca va ramane la Unirea pentru a-i bate pe cei de la CFR, dar si pentru a lua campionatul.

"Cel mai tare adversar pe care l-am intalnit in Romania a fost CFR Cluj. N-am batut-o niciodata. Am castigat cu toate echipele, dar pe ei n-am putut sa-i batem. Prima etapa din retur e cu CFR Cluj. Stau, ii bat, si iau si campionatul", a declarat Petrescu.

Rezultatele pe care le-a obtinut cu mica echipa de provincie Unirea Urziceni au atras si invidia multora, dar Petrescu mentioneaza ca intelege acest sentiment: "Simt invidia multora. Ma doare pe moment, dar o inteleg. Unirea e un club mic, inventat de curand, sa castige campionatul, sa fie iar in fata acolo, e clar ca deranjeaza. Trebuie sa fii tare. Daca nu am avea rezultate, n-am mai fi invidiati si cred ca am fi cei mai iubiti", a specificat antrenorul campioanei Romaniei.

"Ca antrenor, e clar ca de departe a fost cel mai bun an, un an care va fi greu de egalat indiferent ca voi antrena in Romania sau in strainatate. Sa castigi un campionat, sa termini turul pe primul loc si sa faci opt puncte in Champions League e ceva greu de egalat pentru mine. A fost munca, disciplina, au venit si rezultatele. Dintre toti factorii, cel mai important a fost linistea, dar si faptul ca am putut sa iau singur deciziile importante, pentru ca in momentele grele la cluburile mari toti le stiu pe toate si antrenorul nu poate sa ia decizia singur. Aici deciziile le-am luat mereu doar impreuna cu antrenorii mei secunzi", a adaugat Petrescu.

Dupa incheierea turului, Unirea Urziceni ocupa locul al doilea in clasamentul Ligii 1, la egalitate de puncte cu CFR Cluj si Steaua Bucuresti. Elevii lui Dan Petrescu vor intalni in 18 si 25 februarie formatia engleza Liverpool, partida contand pentru saisprezecimile Europa League.