Josep Guardiola este omul momentului in fotbalul mondial, tanarul tehnician al Barcelonei cucerind cu catalanii sase trofee in decursul aceluiasi sezon competitional, record absolut. Campioana Spaniei este gata sa-i ofere prelungirea contractului lui Josep. "Vreau sa imi imaginez viitorul cu Guardiola", a precizat Joan Laporta, presedintele formatiei de pe Nou Camp.

Are doar 38 de ani, dar deja a cucerit trofee la care alti antrenori cu nume doar viseaza. Intr-un singur sezon, Barcelona a cucerit titlul in Primera Division, Liga Campionilor, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei si Campionatul Mondial al Cluburilor. In concluzie, catalanii s-au impus in toate competitiile in care au participat.

Oficialii Barcelonei doresc prelungirea intelegerii cu Guardiola, actualul contract incheindu-se in iunie 2010, adica la sfarsitul actualului sezon.

Tehnicianul este dorit de marile nume de pe Batranul Continent, dar Barcelona spera sa-l determine sa semneze pe inca multi ani.

Intelegerea lui Josep expira in acelasi moment cu cea a lui Joan Laporta, presedintele in functie al clubului. "Prelungirea acordului cu Guardiola nu va depinde de cine va fi presedinte la Barcelona", a precizat Laporta.

Oficialul catalan isi doreste un nou mandat, iar rezultatele obtinute de Barca sub comanda lui il recomanda. "Eu vreau sa-mi imaginez viitorul Barcelonei cu Guardiola", a declarat Laporta.

Josep Guardiola a venit la Barcelona in luna mai a anului 2008, dupa ce mai pregatise doar timp de un sezon echipa de rezerve a catalanilor. S-a impus rapid, fiind foarte iubit de sustinatorii formatiei blau-grana si apreciat in intreaga lume.