Cu toate ca mai avea sase luni de contract cu Dinamo (fiind imprumutat in Stefan cel Mare pana in vara lui 2010), Gabriel Tamas i-a parasit pe caini, internationalul roman fiind directionat de Auxerre catre West Bromwich Albion. "Toate detaliile sunt puse la punct", a precizat Victor Becali, impresarul fotbalistului.

"Sunt toate detaliile puse la punct, azi (nr. luni) va efectua vizita medicala si va semna un contract cu englezii valabil pana la finalul sezonului. Este imprumutat de Auxerre la West Bromwich pana in vara, iar apoi englezii vor avea optiunea de achizitionare definitiva", a declarat Victor Becali (impresarul fotbalistului) pentru NewsIn.

In varsta de 26 de ani, Tamas a avut un tur de campionat destul de tensionat in Groapa, fundasul fiind de cateva ori in centrul unor scandaluri in sanul echipei. Gabi a bifat deja 42 de selectii pentru prima reprezentativa a Romaniei, fundasul reusind si doua goluri.

De-a lungul carierei, Tamas a evoluat pentru FC Brasov, Tractorul Brasov, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo si Auxerre. West Bromwich Albion evolueaza in a doua liga din Anglia, echipa fiind pregatita de italianul Roberto di Matteo, fost jucator, printre altele, al celor de la Chelsea.