Benfica Lisabona a castigat marele derbi cu FC Porto, unica reusita a disputei de pe Estadio da Luz apartinandu-i lui Saviola, in minutul 22. Cristi Sapunaru a fost rezerva la oaspeti, fundasul roman avand o altercatie la finalul disputei (pe tunelul care ducea la vestiare) cu unul dintre agentii de paza.

In fata a peste 64.000 de spectatori, Benfica si Porto au oferit un spectacol deosebit, cu multe faza de poarta si cu ocazii imense. Argentinianul Javier Saviola avea sa aduca victoria gazdelor in minutul 22.

Cristian Sapunaru a fost rezerva la Porto, fundasul roman tinand capul de afis dupa ce (impreuna cu coechipierul Hulk) s-a luat la cearta cu unul dintre agentii de ordine in tunelul care ducea la vestiare. Initial, presa din Portugalia a precizat ca fotbalistul a fost eliminat, dar incidentul a fost doar trecut in raportul de joc.

Dupa aceasta victorie importanta, Benfica a acumulat 33 de puncte, la egalitate cu prima clasata, Sporting Braga. FC Porto se afla la patru puncte de locul intai.

Rezultate consemnate in Portugalia:

Benfica - FC Porto 1-0

Nacional Madeira - Academica 4-3

Vitoria Guimaraes - Rio Ave 1-0

Naval - Sporting Lisabona 0-1

Vitoria Seturbal - Maritimo Funchal 3-2

Uniao Leiria - Belenenses 1-0

Vezi aici rezumatul partidei Benfica - Porto: