Rafael Benitez si-a facut deja lectiile in legatura cu Unirea Urziceni, viitorul adversar din Europa League, tehnicianul spaniol precizand ca echipa pregatita de Dan Petrescu formeaza un grup unit care a fost la un pas de optimileChampions League.

"Sunt constient ca vom avea un meci greu contra Unirii, o formatie care a evoluat in Champions League. Am avut ocazia sa urmaresc desfasurarea grupei lor, pentru ca am cativa amici la Sevilla. In concluzie, stiu ca ne va fi greu", a precizat Benitez, citat de site-ul oficial al Cormoranilor.

Cu toate ca apreciaza parcursul destul de bun al ialomitenilor din Liga Campionilor, antrenorul britanicilor spune ca Liverpool este favorita la calificare fie si doar prin prisma increderii in propriile forte.

"Noi suntem Liverpool si trebuie sa avem incredere in fortele noastre. Este foarte important ca dubla mansa se va disputa in februarie, asa ca avem destul timp sa ne pregatim. Vom fi atenti la cei de la Urziceni, faptul ca au castigat titlul in Romania arata ca sunt o echipa destul de buna. In plus de asta, au fost foarte aproape de a se califica in optimile Ligii Campionilor", a conchis RafaBenitez.

Liverpool va intalni pe Unirea Urziceni in 16-imile de finala ale Europa League, prima partida urmand sa se desfasoare pe Anfield Road, in data de 18 februarie, in timp ce returul se va juca pe Ghencea, pe 25 februarie 2010.