A luat fiinta pe 15 martie 1892 si este una dintre cele mai iubite echipe din Albion. A castigat 18 titluri in Premier League si 5 Ligii ale Campionilor. Liverpool este marele nume de pe Batranul Continent care se va duela cu Unirea Urziceni in 16-imile de finala ale Europa League.

Cine este Liverpool?

*A luat fiinta pe 15 martie 1892

*A castigat de 18 ori titlul de campioana a Angliei,7 Cupe ale Ligii, 7 Cupe ale Angliei si 15 Supercupe ale Angliei

*S-a impus in Champions League de 5 ori, ultima data in 2005, dupa o finala extraordinara contra lui AC Milan (italienii au condus cu 3-0 la pauza, dar au pierdut la loviturile de departajare - dupa 120 de minute a fost 3-3)

*Cormoranii au castigat de 3 ori Cupa UEFA si de trei ori Supercupa Europei

In acest sezon competitional, Liverpool a terminat pe locul trei in Grupa E din Champions League, acolo unde a evoluat alaturi de Fiorentina, Lyon si Debrecen. Britanicii au castigat 7 puncte si s-au calificat in Europa League.

Anfield Road, arena lui Liverpool, are o capacitate de 45.362 de locuri, atmosfera realizata de sustinatorii britanicilor fiind una coplesitoare pentru adversari.

Antrenorul echipei este ibericul Rafael Benitez, sosit la club in anul 2004. Cu el pe banca tehnica, Liverpool a jucat doua finale de Champions League, una castigata in 2005 si alta pierduta in 2007 - ambele in fata lui AC Milan.

Printre jucatorii Cormoranilor se numara nume grele precum Steven Gerrard (capitanul echipei), Fernando Torres, Javier Mascherano, Dirk Kuyt sau Pepe Reina.

Au evoluat de-a lungul timpului pe Anfield Road nume importante ale fotbalului mondial precum Kevin Keegan, Michael Owen, Ian Rush, Roger Hunt, Ray Clemence sau Graeme Souness.

Cea mai importanta intalnire dintre Liverpool si o formatie romaneasca a avut loc in anul 1984, atunci cand Dinamo a fost eliminata de britanici in semifinala Cupei Campionilor (a fost 1-0 si 2-1 pentru formatia din Albion).

De asemenea, in sezonul 2000-2001 Liverpool a intalnit pe Rapid in Cupa UEFA, Cormoranii calificandu-se dupa 1-0 in Giulesti si 0-0 pe Anfield Road.

In editia 2003-2004 din Cupa UEFA, Liverpool a trecut de Steaua, dupa 1-1 in Ghencea si 1-0 pe Anfield Road.

Reactii dupa tragerea la sorti

"Liverpool nu mai este cea din anii trecuti, dar ramane o echipa serioasa, obiectivul ei e castigarea Europa League. Urziceni a demonstrat ca stie sa joace astfel de meciuri. Au jucat cu multa incredere, cu mult spirit de sacrificiu" - Mircea Lucescu (sport.ro).

"Nu sunt nici fericit, nici suparat. Sincer, nu imi doream sa cadem cu o echipa asa de puternica. Erau in urna mai multe echipe accesibile, de nivelul nostru. Singurul om bucuros de aceasta tragere la sorti cred ca este Dan Petrescu" - Marius Bilasco (NewsIn).

"Va fi un duel frumos, placut, sper sa avem castiga de cauza. Liverpool este marea favorita, trebuie respectata pana la ora jocului, iar la ora jocului trebuie pusa la punct. Trebuie sa ne autodepasim. Speram ca si in 2010 sa continuam miracolele" - Iulian Apostol (gsptv).

"Vom juca impotriva celei mai tari echipe posibile. Este un ghinion pentru noi. Mergem sa ne bucuram de fotbal pe Anfield Road. Va fi o intalnire extrem de interesanta, iar noi ne vom vinde scump pielea" - George Galamaz (gsp.ro).

"Va fi un meci greu contra Urziceniului. Unirea a realizat opt puncte intr-o grupa destul de grea, deci vor avea parte de respectul nostru", a declarat Kenny Dalglish, oficialul englezilor la tragerea la sorti de la Nyon.

"Liverpool se va deplasa la Bucuresti pentru confruntarea cu Unirea. Romanii sunt antrenati de Dan Petrescu, echipa care a terminat pe locul trei o grupa din care au mai facut parte Sevilla, Rangers si Stuttgart. Urziceniul are o arena de doar 7000 de locuri (Stadionul Tineretului), dar va juca intalnirea de acasa pe Ghencea, arena echipei Steaua Bucuresti", se precizeaza pe site-ul oficial al Cormoranilor.

Vezi aici site-ul oficial al formatiei din Premier League.

Prima partida dintre Liverpool si Unirea se va desfasura pe Anfield Road in data de 18 februarie, pentru ca returul sa aiba loc in Ghencea pe 25 februarie.

Vezi aici atmosfera senzationala de pe Anfield Road:

Vezi aici finala de vis contra lui AC Milan: