FC Barcelona a obtinut calificarea in finala Cupei Mondiale a Cluburilor dupa ce a trecut cu 3-1 de Atlante, din Mexic. Reusitele lui Busquets, Messi si Pedro au stabilit invingatoarea. In ultimul act, catalanii vor da piept, sambata, cu Estudiantes La Plata (argentinienii au invins cu 2-1 in semifinale pe Pohang Steelers).

Estudiantes a invins cu 2-1 pe Pohang Steelers (Benitez 45', 53', respectiv Denilson 71'), argentienii calificandu-se astfel pentru marea finala.

Barcelona a obtinut si ea biletele pentru ultimul act al competitiei care se desfasoara la Abu Dhabi, dupa o victorie clara impotriva echipei Atlante (3-1).

Mexicanii au deschis repede scorul prin Rojas (5'), dar Busquets (35'), Messi (55') si Pedro (67') au intors rezultatul.

Demn de mentionat este faptul ca tanarul fotbalist catalan Pedro a devenit primul jucator din istorie care puncteaza in sase competitii diferite (Supercupa Spaniei, Supercupa Europei, Primera Division, Cupa Spaniei, Liga Campionilor si Cupa Mondiala a Cluburilor).

"Sunt cu adevarat incantat. Recunosc, era un obiectiv pe care il aveam in cap, dar pe care nu as fi reusit sa-l bifez fara ajutorul coechipierilor", a declarat Pedro, citat de Marca.

Echipe:

Atlante: Vilar; Miguel Martinez, Fernando Navarro, Guillermo Rojas, Luis Velasquez (Pereyra, min.63); Daniel Arreola, Jose Gonzalez, Jose Guerrero, Christian Bermudez; Santiago Solari (Carevic, min.56), Rafael Marquez.

Barcelona: Valdes; Alves, Puyol, Rafa Marquez (Gerard Pique, min.54), Abidal; Xavi, Toure (Messi, min.53), Sergio Busquets; Pedro, Ibrahimovic, Iniesta (Bojan, min,76).