Derbiul Cataluniei dintre Barcelona si Espanyol nu a oferit prea mult fotbal, cele doua echipe rezumandu-se doar la o lupta surda, presarata cu multi nervi. Golul care i-a adus victoria campioanei Spaniei a fost reusit de Zlatan Ibrahimovic, dintr-un penalti usor acordat in minutul 39.

Oaspetii au jucat precis in aparare, lasandu-le fotbalistilor blau-grana foarte putine spatii. Izbavirea a venit dintr-un penalti obtinut destul de usor de Xavi ("lovitura de la 11 metri inexistenta" - conform Marca) si transformata cu siguranta de Ibrahimovic.

Barcelona ramane singura echipa fara infrangere din Primera Division, in timp ce Espanyol a bifat cel de-al 5-lea esec consecutiv.

Din tribune s-a cantat minute in sir "a secunda", aluzie la situatia din clasament a lui Espanyol, formatie care este tot mai aproape de zona retrogradarii.

In pauza disputei de pe Nou Camp, Lionel Messi (marele absent al Barcelonei - accidentat) a prezentat Balonul de Aur, trofeu primit in urma cu putin timp din partea France Football.

Au evoluat echipele:

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Puyol, Maxwell - Xavi, Toure Yaya, Iniesta - Pedro, Ibrahimovic, Henry

Espanyol: Kameni - Chica, Pareja, Ruiz, Roncaglia - Forlin, Baena - Garcia, Verdu, Coro - Alonso

Clasament:

1 Barcelona 39 puncte

2 Real Madrid 31 (- doua jocuri)

3 Valencia 29 (-1 joc).