Presedintele UEFA Michel Platini a anuntat, joi, ca va implementa un sistem prin care va ajuta cluburile cu datorii sa revina la un nivel normal. Dupa ce forul european a adoptat sistemul fair play-ului financiar, criticile nu au intarziat sa apara, acestea venind in special din partea cluburilor din Premier League. Astfel, UEFA a decis sa ajute aceste cluburi sa-si reduca din cheltuieli "astfel incat costurile sa ajunga la un nivel normal in trei ani".

Platini a anuntat ca va lua anumite masuri disciplinare pentru a obliga cluburile sa-si reduca din costuri. "Proprietarii si nu directorii executivi ai marilor cluburi mi-au cerut sa merg inainte cu acest proiect pentru ca ei sunt cei care nu vor sa cheltuiasca mai mult decat produc", a declarat presedintele UEFA, potrivit Agentiei EFE.

"Acest succes nu este al UEFA, ci al fotbalului, care continua sa fie cea mai mare competitie din lume. Organizam cel mai mare turneu dintre cluburi si sponsorii continua sa fie foarte interesati in a investi", a subliniat francezul.

Una dintre metodele prin care UEFA va ajuta cluburile sa se adapteze sistemului fair-play-ului financiar este sa suplimenteze premiile in bani atat in Liga Campionilor, cat si in Europa League.

Fair-play-ul financiar, adoptat in luna septembrie a acestui an va fi pus in aplicare in urmatorii trei ani si UEFA va impiedica cluburile ce cheltuiesc mai mult decat genereaza sa concureze in competitiile europene.