Unirea a ratat obiectivul de a continua in primavara Champions League: a pierdut cu 3-1 la Stuttgart, meci in care a primit trei goluri in primele 11 minute. "Anesteziata", echipa ialomiteana nu si-a revenit decat dupa pauza, cand Semedo a marcat golul de onoare. A fost oricum o repriza secunda mai reusita pentru baietii lui Dan Petrescu - chiar daca au ratat Champions, ialomitenii merita felicitati pentru ca au adunat 8 puncte in aceasta competitie si vor juca oricum in primavara, in Europa League.

"Mi-a lipsit Maftei, pentru ca aveam nevoie de un jucator ca el, pentru a ne asigura suplimentar in defensiva. Am si gresit, ne-a dat gol si Marica... Ma asteptam ca Marica sa dea totul... Dar eu cred ca punctul decisiv a fost la golul 2, care a venit dupa o ratare a noastra... Am pierdut mingea prea usor. Oricum, e o performanta, eu le multumesc jucatorilor, au facut 8 puncte, au marcat 8 goluri, mergem in Europa League... E greu cu asemenea echipe. Am auzit ca Stuttgart e in criza. Asta e echipa in criza???" - Dan Petrescu, pentru TVR1.

Stuttgart a deschis scorul in minutul 5 prin Marica (lovitura cu capul, din centrul careului). A majorat Trasch, dupa numai trei minute, pentru ca in minutul 11 Pogrebniak sa speculeze deruta generala din defensiva noastra printr-un slalom, incheiat cu o minge trimisa printre picioarele portarului.

Bulversata, Unirea nu a putut juca nimic in prima repriza; abia dupa pauza, Dan Petrescu a reusit sa dreaga situatia: si-a recunoscut o greseala de alcatuire a formatiei, introducandu-l pe Varga in locul lui Onofras, apoi Semedo a inscris pentru 3-1 in minutul 47. In fata revenirii echipei romane, Stuttgart a trebuit sa stranga randurile, sa joace ceva mai atent, pentru a nu risca nimic, astfel ca a gestionat avantajul pana in final, pentru a-si asigura calificarea in Champions League.

"La pauza a trebuit sa tin o sedinta mai dura. Era pacat sa iesim din Champions cu imaginea primei reprize. Nu meritam asta" - Dan Petrescu, Unirea Urziceni.