Stuttgart a trimis o scrisoare deschisa fanilor sai, cerand intelegere si sprijin inaintea meciului decisiv cu Unirea Urziceni din grupele Ligii Campionilor. Aceasta actiune a oficialilor clubului german vine dupa ce relatiile cu suporterii au degenerat in ultima vreme, jucatorii fiind amenintati dupa meciul cu Bochum din Bundesliga, de sambata. Clubul a declarat ca intelege "frustrarile fanilor cu privire la ultimele rezultate, dar ura si violenta nu au loc in fotbal".

"Incidentele din meciul cu VfL Bochum, din Bundesliga de sambata, cu referire in mod special la blocarea autocarului echipei, dar si la violentele de la stadion, au socat pe toata lumea. O pata neagra imensa a fost pusa asupra imaginii pozitive a echipei noastre. Huliganii, scandalagii si fanaticii salbatici au deteriorat masiv fotbalul in general si pe VfB Stuttgart in particular. Jucatorii nostri au fost amenintati, stewarzii si ofiterii de politie au fost raniti, iar o proasta reputatie s-a abatut si asupra fanilor pasnici", se arata in scrisoarea publicata pe site-ul oficial al clubului.

"In aceasta seara va avea loc pe Mercedes-Benz Arena cel mai important meci. Cu o victorie impotriva campioanei en-titre din Romania, Unirea Urziceni, echipa noastra se poate califica in optimile Ligii Campionilor. Pentru aceasta sarcina dificila avem nevoie de jucatori dedicati, dar si de suporteri pasionati de partea noastra. Galagiosi, colorati si cu o inima rosie, dar impotriva urii, violentei si a exceselor de orice fel. Doar alaturi de voi putem reprezenta cu mandrie culorile clubului nostru in Europa", isi incheie oficialii clubului german apelul catre suporteri.

Sambata, VfB Stuttgart a remizat, scor 1-1 cu VfL Bochum, in ziua urmatoare antrenorul Markus Babbel fiind demis. Inaintea partidei, aproximativ 100 de suporteri au blocat autocarul echipei, impiedicandu-i pe jucatori sa intre pe stadion. Dupa meci, fanii furiosi au protestat violent in fata stadionului, politistii fiind nevoiti sa apeleze la bastoane si gaze lacrimogene pentru a-i potoli.

In Bundesliga, Stuttgart ocupa locul al 16-lea (din 18 echipe participante), acumuland doar 12 puncte in 15 meciuri disputate. In grupele Ligii Campionilor, nemtii au asigurata prezenta in primavara europeana, dar pentru a se califica in faza superioara a celei mai importante competitii inter-cluburi din Europa are nevoie de o victorie in fata Unirii Urziceni. In cazul unui egal sau a unui esec, Stuttgart va juca in Europa League, iar Urziceni merge mai departe in Liga Campionilor.