Lothar Matthaus, fostul campion mondial in 1990 cu Germania, a precizat intr-un interviu acordat Sport Bild ca vede o finala Spania - Brazilia la Cupa Mondiala de Fotbal din 2010, acestea fiind dupa parerea sa cele mai puternice prime reprezentative in acest moment, informeaza Marca.

"Favorita mea certa este Spania. Campioana Europei nu numai ca joaca exact, dar face si spectacol. Este o adevarata placere sa-i vezi jucand. Ei fac cu adevarat cinste fotbalului", a precizat Matthaus.

Fostul jucator al celor de la Bayern Munchen si Inter Milano este de parere ca ibericii au ajuns la un nivel atat de ridicat inca isi pot permite sa gaseasca inlocuitori chiar si pentru un jucator de geniu precum Andres Iniesta sau pentru un atacant de certa valoare precum Fernando Torres.

Conform lui Matthaus, marele rival al Spaniei va fi Brazilia, o echipa care nu mai are nevoie de nicio prezentare si care este favorita la cununa de lauri la fiecare turneu final. Cel mai important lucru din sanul nationalei Selecao este acela ca selectionerul Carlos Dunga le impune elevilor sai sa formeze o echipa si nu o suma de individualitati.