UPDATE: UEFA a linistit apele in cazul CSKA Moscova si a declarat ca echipa rusa nu va fi data afara din Liga Campionilor, cu toate ca doi dintre jucatorii sai au picat testul antidoping. "In acest caz este vorba despre o substanta specificata asa ca descalificarea echipei nu poate fi luata in calcul. In cazul in care se va impune o pedeapsa, aceasta se va aplica jucatorilor si nu echipei", a mentionat un purtator de cuvant al UEFA, potrivit The Guardian.

In 3 noiembrie, dupa ce echipa rusa a remizat, scor 3-3 cu Manchester United in Grupa B a Ligii Campionilor, Aleksei Berezutsky si Sergei Ignashevich au picat testul antidoping, cei doi jucatori fiind suspendati temporar. Potrivit regulamentului UEFA, daca mai mult de un jucator din aceeasi echipa nu trece testul antidoping, formatia risca descalificarea. UEFA va analiza acest caz in 17 decembrie, cu o zi inainte de tragerile la sorti pentru saisprezecimile Ligii Campionilor.

"Problema e ca in timpul procedurilor de control antidoping angajatii staff-ului nostru medical au facut o eroare tehnica. Atat pentru jucatori cat si pentru echipa, aceasta veste a fost cu adevarat socanta. Din pacate, noi nu intelegem pe deplin toate circumstantele acestei chestiuni, dar nu avem nimic de ascuns si credem ca fanii nostri ar trebui sa fie constienti de acest lucru. Aceasta situatie a aparut dupa un tratament administrat jucatorilor ca urmare a unei raceli severe si in niciun caz cu intentia de dopaj", se arata intr-un comunicat oficial al celor de la CSKA, citat de BBC.

CSKA Moscova si-a asigurat, marti, prezenta in primavara europeana dupa ce a invins formatia Besiktas (2-1), iar nemtii de la Wolfsburg au pierdut in fata campioanei Angliei, Manchester United (1-3).