Directia Generala a Finantelor Publice din Arges a pus sechestru asigurator pe 12 jucatori de fotbal care apartin de gruparile FC Arges, Dacia Mioveni (Liga 2) si Inter Curtea de Arges (Liga 1) in contul datoriei pe care cele trei echipe le au catre stat.

Astfel, FC Arges are datorii de 10.165.320 de lei, Dacia Mioveni de 4.612.000 de lei, iar Inter Curtea de Arges de aproximativ 1.550.000 de lei.

Jucatorii in cauza sunt Iulian Tames, Zoran Milosevic, Mircea Stan si Ionut Cazan (toti FC Arges), Naoumi si Yartey (ambii Dacia Mioveni) si Vlad, Chiriches, Parjol, Neagu, Radut si Ciucur (de la Inter Curtea de Arges).

"Organele de control au constatat ca exista o diferenta intre suma virata la bugetul de stat si suma datorata. In aceasta situatie, s-a luat masura sechestrului asigurator. Este vorba de o masura asiguratorie, stabilita pana la clarificarea situatiei, nu de o executare", a declarat Dorin Falca, directorul DGFP, citat de Mediafax.

"Daca poti sa demonstrezi ca ai bani de incasat de la cineva, atunci suma trebuie luata din acel loc, nu de la tine. Steaua trebuie sa ne mai dea bani pentru transferul lui Cristi Tanase, inteleg ca e criza si la ei, insa trebuie sa luam aceasta masura, vom directiona datoria spre ei" - Andrei Penescu, patron FC Arges (sport.ro).

In perioada sechestrului, cluburile nu ii pot vinde pe respectivii jucatori, fiind nevoie de acordul fiscului.

"S-a pus o suma pe capul nostru, in scopul de a recupera datoria pe care o are FC Arges catre fisc. Parca am fi vite in targ. Eu am un contract cu Pitestiul si vreau sa il respect. Mai multe nu stiu ce sa spun", a declarat Iulian Tames, fotbalist FC Arges (sport.ro).

Reprezentantii fiscului au explicat masura prin faptul ca o parte dintre jucatori apar in actele contabile ca imobilizari, fiind cumparati pe baza de factura. Sechestul se poate pune pe conturi, dar si pe mijloace fixe, obiecte de inventar sau imobilizari.