Lionel Messi a castigat trofeul Balonul de Aur, editia 2009, fotbalistul Barcelonei fiind vazut de majoritatea specialistilor din fotbal drept cel mai bun jucator din lume in acest moment. Cu toate acestea, cand vine vorba de Cupa Mondiala din 2010, Messi nu sta pe ganduri: "Spania mi se pare a fi cea mai buna echipa", a precizat decarul Barcelonei.

"Cand ma uit la jocul Spaniei parca vad ceea ce facem noi la Barcelona, este acelasi spectacol. Ibericii au ajuns la un nivel incredibil, iar turneul final va fi o foarte buna ocazie pentru a-si arata valoarea. Ii vad printre marii favoriti", a declarat Messi.

"Sub comanda lui Vicente Del Bosque, Spania este cu adevarat impresionanta. Pentru noi, competitia din Africa de Sud reprezentinta o imensa provocare si sper sa avem un parcurs pe masura asteptarilor", a precizat argentinianul.

Argentina face parte din Grupa B la Cupa Mondiala, alaturi de Coreea de Sud, Nigeria si Grecia, in timp ce Spania a fost repartizata in Grupa H, alaturi de Honduras, Chile si Elvetia.