Mircea Lucescu, tehnicianul celor de la Sahtior Donetk, a fost nominalizat de UEFA pentru titlul de cel mai bun antrenor al anului, romanul castigand in 2009 Cupa UEFA cu echipa ucraineana. Il Luce va avea de luptat, printre altii, cu Josep Guardiola si Sir Alex Ferguson.

Pe langa Lucescu, pe lista se mai afla Josep Guardiola, Alex Ferguson, Laurent Blanc si Horst Hrubesch. Tehnicienii pot fi votati pana la data de 8 ianuarie 2010, castigatorii urmand sa fie anuntati pe 20 ianuarie, in cadrul revistei Champions.

UEFA ii va oferi capitanului "Echipei Anului" un cec in valoare de 100.000 de euro. Demn de mentionat este faptul ca FC Barcelona are 11 jucatori nominalizati in concurs. Banii vor fi insa donati catre Crucea Rosie, asa cum s-a intamplat in 2008 cu Cristiano Ronaldo si in 2007 cu Xavi Hernandez.

Iata lista fotbalistilor propusi pentru Echipa Anului 2009:

Portar: Edwin van der Sar, Iker Casillas, Victor Valdes, Julio Cesar, Manuel Neuer.

Fundas dreapta: Daniel Alves, Maicon, Dario Srna, Javier Zanetti, Philipp Lahm.

Fundas central: John Terry, Nemanja Vidic, Gerard Pique, Giorgio Chiellini, Rio Ferdinand, Carles Puyol, Dmitri Cigrinski, Thomas Vermaelen, Per Mertesacker, Bruno Alves.

Fundas stanga: Patrice Evra, Ashley Cole, Eric Abidal, Aly Cissokho, Marcel Schafer.

Mijlocas dreapta: Cristiano Ronaldo, Dejan Stankovic, Milos Krasic, Jesus Navas, Marek Hamsik.

Mijlocas central: Xavi Hernandez, Xabi Alonso, Yaya Toure, Sergei Semak, Frank Lampard.

Mijlocas ofensiv: Steven Gerrard, Kaka, Yoann Gourcuff, Zvjezdan Misimovic, Diego.

Mijlocas stanga: Ryan Giggs, Franck Ribery, Andrei Arsavin, Andres Iniesta, Mesut Ozil.

Atacant: Samuel Eto'o, Edin Dzeko, Grafite, Lionel Messi, Fernando Torres, Wayne Rooney, David Villa, Zlatan Ibrahimovici, Diego Forlan, Marcus Berg.