Real Madrid a cheltuit in vara lui 2009 aproximativ 257.4 milioane de euro pentru a cumpara jucatori, in noul mandat al presedintelui Florentino Perez fiind aduse nume mari precum Cristiano Ronaldo, Kaka, Benzema sau Xabi Alonso. Suporterii nu sunt insa multumiti de achizitiile formatiei de pe Santiago Bernabeu, acestia fiind de parere ca echipa are nevoie de intariri serioase in iarna, informeaza Marca.

Cu o echipa cotata la 488.1 milioane de euro, Realul are nevoie de intariri, microbistii madrilenilor dorind jucatori noi din iarna lui 2010.

Astfel, conform unui sondaj realizat de Marca, 85% dintre sustinatorii galacticilor considera ca echipa are nevoie de noi transferuri pentru a conta in Liga Campionilor si Primera Division, in timp ce doar 15% au incredere in actualul lot de fotbalisti existent la Madrid.

Printre cerintele suporterilor se numara o extrema, un coordonator de joc de clasa mondiala (sunt de parere 20% dintre votanti), in timp ce 33% dintre socios isi doresc jucatori de mai mare valoare pe benzile terenului.

Demn de mentionat este faptul ca Realul a cheltuit 735 de milioane de euro pentru cumpararea de jucatori (40 la numar) in perioada 2003-2009. Pentru a-i multumi pe suporterii care aduc sume importante la bugetul echipei, Florentino Perez trebuie sa tina cont de doleantele acestora, presa din Spania asteptand ca Realul sa mute din nou pe piata transferurilor in debutul lui 2010.