Dupa ce a reusit sa faca din Sahtior o echipa respectata pe Batranul Continent, Mircea Lucescu este tot mai aproape de a prelua conducerea tehnica a primei reprezentative a Ucrainei. Grigori Surkis, presedintele forului de la Kiev, il doreste pe Il Luce in postura de selectioner si este gata sa discute cu Rinat Ahmetov despre conditiile eliberarii romanului.

Ucraina va privi de la televizor, la fel ca si Romania, Cupa Mondiala de Fotbal din Africa de Sud (2010), iar pentru Sevcenko si compania se cauta un selectioner cu care echipa sa ajunga in fazele superioare de la EURO 2012.

"Sunt gata sa discut cu Rinat Ahmetov despre Mircea Lucescu. Este cel mai bun antrenor din Romania, deci este cu siguranta o solutie buna. As fi incantat daca voi primi un raspuns pe masura", a declarat Grigori Surkis.

De altfel, oficialul de la Kiev si-a manifestat interesul pentru Mircea Lucescu inca de acum cateva zile, dupa ce Alexei Mihailicenko a parasit banca tehnica dupa ratarea calificarii la Cupa Mondiala.

Mircea Lucescu antreneaza in Ucraina din anul 2004, atunci cand a preluat-o pe Sahtior Donetk. Alaturi de mineri, antrenorul roman a cucerit trei titluri de campion (2005, 2006, 2008), o Cupa a Ucrainei (2008), doua Supercupe ale Ucrainei (2006, 2008) si Cupa UEFA (ultima editie, sezonul 2008-2009).