Federatia de Fotbal din Spania a anuntat ca exista suspiciuni de implicare in mafia pariurilor pentru mai multi dintre fotbalistii care evolueaza in Primera Division, informeaza AFP. Initial, fotbalul din Peninsula Iberica nu se afla pe lista campionatelor asupra carora planeaza suspiciuni.

"Comitetul de Competitii al Federatiei Spaniole de Fotbal a hotarat sa deschida o procedura disciplinara impotriva mai multor fotbalisti care iau parte la competitii oficiale nationale", se precizeaza intr-un comunicat al forului de la Madrid.

Aproximativ 200 de partide desfasurate pe Batranul Continent sunt suspectate ca fiind implicate in mafia pariurilor, interesant fiind faptul ca din aceasta lista fac parte si trei dispute din Champions League.

Politia din Germania, Marea Britanie, Austria si Elvetia a operat simultat raiduri, nu mai putin de 15 persoane fiind arestate in cursul lunii noiembrie. In plus, alte cateva zeci sunt anchetate. In total, asupra lor s-au gasit peste un milion de euro, bani cash.

Oficialii spanioli au fost alertati de faptul ca unii dintre fotbalisti au partiat pe meciurile in care jucau. Conform presei iberice, un numar de aproximativ 20 de jucatori din prima si a doua liga de fotbal a tarii sunt suspectati ca fiind implicati in mafia pariurilor. Echipele UD Las Palmas si Rayo Vallecano (din liga a doua) sunt incriminate dupa un rezultat de 0-0 consemnat in 2008, partida fiind atent analizata de oficialii spanioli. Unul dintre fotbalistii din Primera care ar fi implicat in mafia pariurilor este Javier Lopez Vallejo, portar de rezerva la Zaragoza.

Cele mai multe meciuri suspecte se afla in Germania (fara Bundesliga, dar in ligile inferioare), Belgia, Elvetia, Croatia, Slovenia, Turcia (29 de partide suspecte), Ungaria si Bosnia-Hertegovina. Mafia pariurilor a atins chiar si Campionatul European UNDER 21.