Un singur punct le este suficient olandezilor de la Ajax pentru a se califica in saisprezecimile primului sezon de Europa League. Nu la acelasi lucru spera, insa, si timisorenii lui Sabau, care incearca sa obtina prima victorie din grupa A, chiar daca visul de a juca in primavara europeana e destul de departe.

Ioan Ovidiu Sabau, antrenor FC Timisoara: "Este o partida foarte importanta pentru noi, ne dorim cu totii sa obtinem prima victorie in Europa League. Cu atat mai mult ca jucam cu Ajax, o echipa cu traditie pe plan international si toata lumea asteapta de la noi un rezultat bun. Este un meci de palmares, dar cel mai important este campionatul. Echipa este intr-o forma mai buna decat inainte, fotbalistii au incredere mai mare in ei. S-au creat niste relatii de joc. Ajax este o echipa care joaca dezinvolt, bine instruita, scoala Ajax are o mentalitate de invingator, de formatie care ataca." (politimisoara.com)

Martin Jol, antrenor Ajax Amsterdam: "Nu-mi voi asuma niciun risc in fata Timisoarei, dar intentionez sa odihnesc anumiti jucatori. Noi nu suntem Manchester United, asa ca nu voi putea sa construiesc un alt 11. Avem nevoie de un singur punct. (ajax.nl)

Ultimele partide jucate:

Liga 1: Gaz Metan Medias - FC Timisoara 2-6 (Todea '38, Eric '46/ Bourceanu '28, Bucur '45, '71, '85, Alexa '63, Goga '77)

Eredivisie: Vitesse Arnhem - Ajax Amsterdam 1-5 (Stevanovic '4/ Pantelic '15, '18, '50, Bakircioglu '69, Aissati '73)

Echipe probabile:

Timisoara: Pantelimon, Bonfim, Mera, Nibombe, Maxim, Curtean, Bourceanu, Alexa, Art. Karamian, Bucur, Parks

Ajax: Stekelenburg, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson, Silva, De Zeeuw, Aissati, Sulejmani, Suarez, Pantelic

Clasament Grupa A:

1. Ajax 8p

2. Anderlecht 8p

3. Dinamo Zagreb 3p

4. Timisoara 2p