Fara victorie dupa cinci partide in Europa League, Steaua paraseste cupele europene, ros-albastrii bifand doar o remiza (scor 1-1) pe terenul celor de la Sheriff. Dupa o partida in care si-a salvat coechipierii in nenumarate randuri, Zapata a gresit inexplicabil in minutul 83, atunci cand Diedhiou a marcat. Reusita lui Toja (87') nu a fost suficienta, iar echipa lui Stoichita paraseste competitia pe usa din dos.

Steaua avea nevoie de o victorie in Moldova pentru a mai ramane in cartile calificarii. Cu toate acestea, ros-albastrii au avut prima ocazie mai importanta in prelungirile primei reprize, atunci cand Bogdan Stancu a trimis putin pe langa cu capul.

Jocul s-a mai animat in repriza secunda, aparand si situatiile mai clare de gol. Dupa ce si-a salvat coechipierii in mai mult randuri, Zapata a iesit la rampa cu o gafa de zile mari, un sut anemic de la 17 metri intrand in poarta pe sub un columbian visator (golul i-a apartinut lui Diedhiou).

Steaua a reusit al doilea gol din aceasta editie a Europa League prin Toja (87'), dar tabela avea sa incremeneasca la 1-1. Cu doar trei puncte acumulate, formatia pregatita de Mihai Stoichita paraseste cupele europene, evolutia bucurestenilor fiind una stearsa.

"A fost un meci in care ambele echipe au muncit foarte mult, dar nu au aratat multe. Zapata a gresit azi, a facut-o si alta data, dar erorile sale sunt incalificabile. Steaua nu a aratat astazi ca o echipa europeana" - Emerich Ienei (gsptv).

Partidele zilei:

Twente - Fenerbahce 0-1

Sheriff - Steaua 1-1

Clasament:

1 Fenerbahce 12 puncte (6-3)

2 Twente 7 (4-5)

3 Sheriff 5 (4-4)

4 Steaua 3 (2-5).

Ultimele partide (17 decembrie):

Steaua - Twente

Fenerbahce - Sheriff

Sheriff: 1 Namasco - 22 Rodriguez, 2 Da Costa, 5 Tarkhnishvili, 24 Mamah - 18 Arbanas, 10 Erokhin, 17 Rouamba - 3 Volkov, 9 Franca, 14 Balima

Steaua: 1 Zapata - 5 Rada, 24 Ghionea, 17 Baciu - 7 Szekely, 14 Toja, 26 Bicfalvi, 16 Nicolita - 6 Tanase, 28 Bogdan Stancu, 11 Surdu.