UEFA ii avertizeaza pe fanii fotbalului, dupa ce forul european a primit o serie de sesizari cu privire la presupuse concursuri de loterie organizate de UEFA. "UEFA nu organizeaza concursuri de loterie si nu trimite niciodata e-mail-uri nesolicitate", informeaza forul european, sfatuindu-i pe cei care primesc astfel de mesaje sa nu furnizeze date personale sau financiare.

"UEFA avertizeaza fanii fotbalului impotriva concursurilor ilegale, inaintea finalelor UEFA Europa League 2010 si UEFA Liga Campionilor ce vor avea loc in 12 mai la Hamburg, respectiv in 25 mai la Madrid", se arata in comunicatul UEFA.

"UEFA a fost avertizata in repetate randuri cu privire la e-mail-urile referitoate la anumite competitii in care destinatarii sunt informati ca au fost selectati in urma unui concurs de loterie si au castigat o semnificativa suma de bani. Aceste concursuri pretind ca sunt oficiale, deseori folosind si elemente de design oficiale ale UEFA, dar UEFA insista ca aceste mesaje nu au nicio legatura cu UEFA, partenerii oficiali sau oricare dintre competitiile sale.

UEFA sfatuieste publicul sa trateze aceste e-mail-uri cu privire la concursuri de loterie sau premii in bani cu o deosebita atentie si indeamna oamenii sa nu furnizeze detalii personale si financiare daca acestea sunt cerute. UEFA nu organizeaza concursuri de loterie si nu trimite niciodata e-mail-uri nesolicitate", se anunta in comunicatul oficial al forului european.