Marius Lacatus se intoarce din nou pe Ghencea in calitate de adversar al ros-albastrilor. Stelist convins, Lacatus stie, insa, care sunt obiectivele sale si nu va lasa dragostea pentru clubul din Ghencea sa stea inaintea lor.

"Fanii Vasluiului mi-au transmis ca in Ghencea dau adevaratul examen de atasament fata de noua mea echipa. Mi s-a spus sa nu ma mai intorc din Ghencea, daca pierd, pentru ca voi fi primit cu pietre la Vaslui. Chiar daca numai un tampit sau nebun ar putea crede ca eu merg la Steaua sa ma predau si nu voi face totul pentru ca echipa mea sa castige, tot dor astfel de afirmatii. N-am ascuns niciodata faptul ca iubesc Steaua, este si va ramane in sufletul meu, o voi mai spune de o mie de ori, dar ar insemna sa-mi bat joc de aceasta dragoste, daca nu as face tot ce depinde de mine pentru a castiga. In plus, sunt antrenor profesionist, castig bani de la Vaslui, am obiective pe care vreau sa le indeplinesc, am o echipa alaturi de care sper sa cresc, iar un succes in fata Stelei cantareste mult pentru orice antrenor sau jucator”, a declarat Marius Lacatus pentru Fanatik.

Inaintea partidei de duminica, Vasluiul se afla pe primul loc, dar o infrangere in Ghencea ar putea face ca moldovenii sa piarda pozitia de lider. „Mergem in Ghencea din postura de lideri. Si ce?! Chiar daca Steaua era lanterna clasamentului si tot nu eram noi favoritii. In Ghencea pot fi favorite doar Lyon, Real Madrid, Chelsea, nu Vaslui, Dinamo sau nu stiu ce alte echipe din Liga 1. Si realist vorbind, la momentul de fata, Steaua e o echipa puternica, insa ma bazez si eu pe atuurile echipei mele ca sa castigam. Cred si sper ca putem obtine un rezultat bun, dar numai daca toata lumea va da maximum pentru acest lucru”, a adaugat antrenorul Vasluiului.

Lacatus se va intalni nu numai cu fostii sai elevi, dar si cu fostul sau antrenor, Mihai Stoichita. Actualul antrenor al Stelei lauda echipa de pe primul loc, dar spera ca va pastra punctele in Ghencea. "La Vaslui au adus jucatori valorosi si rezultatele incep sa apara. Meciul va fi unul foarte frumos. Oricat de mult il apreciez eu pe Lacatus, abia astept sa il inving. Din pacate, terenul nu este in cele mai bune conditii, abia in primavara vom avea un gazon bun. Asta este, si noi si Vasluiul vom juca in aceleasi conditii. Sper ca la final noi sa fim cei care vor lua cele trei puncte", a mentionat Stoichita (b1tv).

Pe banca tehnica a Nationalului, a Otelului, a Brasovului, a Ceahlaului sau a echipei UTA, Lacatus a disputat noua partide impotriva Stelei. Din aceste intalniri, echipa antrenata de Lacatus a castigat o singura data (Otelul-Steaua 1-0/2002), a obtinut cinci rezultate de egalitate si a plecat invins de trei ori.

Steaua intalneste pe teren propriu formatia FC Vaslui, duminica, de la ora 20:00, in cea de-a 15-a etapa a Ligii 1.