Samuel Eto'o a depus o plangere impotriva fostului sau club, FC Barcelona, pentru neplata unui comision de trei milioane de euro pe care jucatorul il pretinde ca urmare a transferului sau din aceasta vara, la Inter Milano, informeaza agentia EFE. Camerunezul a negat initial faptul ca va cere bani clubului catalan, dar dupa cateva luni de tratative esuate, Eto'o isi cere dreptul.

In ultimele luni cele doua parti au purtat discutii prin care au incercat sa rezolve cazul, dar nu au ajuns la un acord, asa ca Eto'o a actionat. Judecarea cazului este prevazuta pentru data de 8 aprilie 2010.

Samuel Eto'o a fost transferta la Inter in vara, la schimb cu Zlatan Ibrahimovic, transferul sau fiind evaluat la 20 de milioane de euro. Camerunezul considera ca din aceasta suma ii revine 15%, dar oficialii clubului Barcelona insista ca nu ei trebuie sa plateasca aceasta suma din doua motive: pentru ca in aceste imprejurari cel care plateste este echipa care il cumpara si pentru ca aceasta regula se aplica doar transferurilor intre echipele spaniole.

Un caz asemanator a avut loc in februarie 2008, cand Albert Luque a cerut comisionul pentru transferul sau de la Deportivo La Coruna la Newcastle. Atacantul a cerut 15% din suma sa de transfer, iar judecatorul i-a dat castig de cauza, Luque primind 2,1 milioane de euro.