Orgoliile si dorinta de a-si demonstra valoarea renasc inaintea EL Clasico. Barcelona primeste, duminica, acasa vizita rivalilor de la Real Madrid, in incercarea de a-si recapata pozitia de lider in Primera Division. Casillas, portarul galactic al Realului crede ca va fi martorul unei partide echilibrate si emotionante, dar nu scapa ocazia de a-si intepa usor adversarii.

"O vad bine pe Barcelona si din fericire o vad prin oglinda retrovizoare. Este o echipa care joaca foarte bine fotbal. Cu siguranta va fi o partida emotionanta. Pentru mine, cele mai dificile baloane de aparat sunt cele ale lui Xavi si Iniesta. Ma amuza faptul ca acum multi il vad pe Xavi ca jucatorul momentului, cand eu spun asta de multa vreme. Ambii sunt adevarati magicieni ai balonului", a declarat, joi, portarul Realului in cadrul unei conferinte de presa, citat de As.

"Barcelona are meciuri in care joaca foarte bine si alte meciuri in care nu joaca la fel de bine. In fata lui Inter si-a demonstrat marea calitate si chiar daca au avantajul terenului propriu se poate intampla orice. Noi suntem motivati si dorim sa ne demonstram nivelul. Sa speram ca duminica vom arata adevarata noastra valoare", a declarat Raul.

El Clasico readuce in amintirea fostilor jucatori ai celor doua echipe amintiri extrem de placute. Gheorghe Hagi, care a jucat la Real Madrid in perioada 1990-92 si la Barcelona intre 1994 si 1996, a vorbit, pentru BBC, despre insemnatatea El Clasico, alaturi de alti fosti jucatori ai Realului si ai Barcelonei (Gary Lineker, Gunter Netzer, RM Vazquez, Phillip Cocu, Gaizka Mendieta, G van Bronckhorst, Sylvinho, Wesley Sneijder).

"A fost o adevarata onoare pentru mine sa traiesc acele derbiuri si sa joc pentru aceste doua mari cluburi de fotbal. Cand aducem vorba de El Clasico vorbim despre cel mai mare meci de fotbal de pe pamant. Cand am jucat pentru prima data El Clasico a fost in SuperCupa Spaniei si l-am inlocuit pe Michel in ultimele minute - pentru mine a fost un debut minunat. Acele momente sunt de neuitat si dureaza o viata. Am petrecut cate doi ani la ambele echipe si am jucat alaturi de cei mai buni jucatori din lume. De asemenea, am avut de invatat foarte multe de la cel mai important antrenor sub a carui comanda am jucat: Johan Cruyff. Acesta este jocul pe care il asteapta toata lumea. Intr-un asemenea derby fiecare jucator stie ca are o sansa unica de a-si demonstra valoarea. Acestea sunt adevaratele finale, indiferent de clasamente sau de forma jucatorilor", a declarat Hagi.

El Clasico din Primera Division, dintre Barcelona si Real Madrid, va avea loc duminica, 29 noiembrie 2009, de la ora 20:00. (in direct la Digisport).