UEFA a dat publicitatii numele cluburilor de fotbal pe care le investigheaza cu privire la meciurile aranjate din preliminariile Ligii Campionilor si Europa League, dupa intalnirea de miercuri de la Nyon, Elvetia, la care au participat si reprezentantii a noua federatii de fotbal.

Din lista initiala cu aproximativ 40 de meciuri din Europa al caror rezultat era considerat suspicios, UEFA investigheaza astazi sapte intalniri de sub jurisdictia sa. Cele cinci cluburi implicate sunt KF Tirana (Albania), FC Dinaburg (Letonia), KS Vllaznia (Albania), NK IB Ljubljana (Slovenia) si Honved Budapesta (Ungaria).

Lista meciurilor investigate:

• Liga Campionilor, turul doi al preliminariilor: Stabaek IF - KF Tirana (21.07.2009)

• UEFA Europa League, turul doi al preliminariilor: Bnei Yehuda Tel-Aviv FC - FC Dinaburg (16.07.2009)

• UEFA Europa League, turul doi al preliminariilor: FC Dinaburg-Bnei Yehuda Tel - Aviv FC (23.07.2009)

• UEFA Europa League, turul doi al calificarilor: KS Vllaznia-SK Rapid Viena (23.07.2009)

• UEFA Europa League, turul doi al calificarilor: SK Rapid Viena - KS Vllaznia (16.07.2009)

• UEFA Europa League, turul trei al preliminariilor: NK IB Ljubljana - FC Metalurg Donetsk (06.08.2009)

• UEFA Europa League, turul trei al preliminariilor: Fenerbahce - Honved Budapesta (30.07.2009)

"UEFA deschide o ancheta proprie in ceea ce priveste posibila implicare in meciurile aranjate a trei arbitri, precum si a unei persoane legata de UEFA. Contrar articolelor din media, nu exista suspiciuni sau investigatii asupra unui membru UEFA. Este clar ca nu vom putea face comentarii sau speculatii asupra numelor persoanelor implicate pana la terminarea anchetei", se arata in comunicatul UEFA.

"UEFA, impreuna cu asociatiile nationale competente, va depune cat mai curand plangeri penale impotriva cluburilor, oficialilor si/sau jucatorilor respectivi. Avem incredere ca federatiile nationale se vor ocupa de aceste cazuri si noi vom continua sa ii ajutam", anunta forul european.

"Incurajam orice jucator, orice oficial si pe oricine altcineva care stie ceva legat de aceste cazuri sa anunte pe cineva din cadrul UEFA, federatiilor nationale, ligilor sau autoritatile si sa clarifice lucrurile", a declarat Gianni Infantino, Secretarul General al UEFA.