Fotbalul romanesc isi duce traiul de zi cu zi intr-o multitudine de scandaluri, fotbalistii nu se mai vad uneori din fumul des al cluburilor, iar arbitrii sunt intotdeauna responsabili pentru infrangere. In acest peisaj exista insa si "David Unirea Urziceni", echipa care s-a hotarat sa se ia la tranta cu un Goliat numit Champions League.

Cuvintele sunt de prisos dupa o victorie impotriva Sevillei (1-0), formatie care cu doar cateva saptamani in urma provoca marelui Real (lider absolut pe piata transferurilor) prima infrangere din stagiunea 2009-2010.

Urziceniul este formatia care ne face sa ne simtim mandri ca suntem romani, la putin timp dupa o umilinta imensa precum cea de la Belgrad, 0-5 contra Serbiei.

Cu ani in urma, tricolorii ne "obligau" sa iesim pe strazi si sa oprim circulatia la Universitate. Astazi terminam grupa de calificare la Cupa Mondiala doar cu Feroe sub noi in clasament, dar cu petreceri de pomina la Novi Sad.

Daca in Europa League cele patru reprezentante ale Romaniei (Steaua, Dinamo, CFR si Timisoara) "se bat" pentru ultimele locuri in grupele din care fac parte, Unirea a facut prin rezultatele de exceptie ca in vestul fotbalistic sa se pronunte corect numele Urziceni (orasul care nu poate umple nicio arena de cinci stele din lume).

Ar fi interesant de aflat cati dintre fotbalistii implicati in actualul sezon al cupelor europene au vazut partida in urma careia Unirea a doborat una dintre cele mai in forma echipe ale Batranului Continent, FC Sevilla.