Barcelona si Real Madrid i-au cumparat pe Ibrahimovic, respectiv Kaka si Cristiano Ronaldo la valoarea lor reala pe piata, informeaza un studiu al Universitatii din Navarra, citat de publicatia spaniola As. Cei trei jucatori au fost achizitionati pe 228 milioane de euro, valoarea lor de piata fiind de 204 milioane de euro. Pentru a calcula valoarea de piata a jucatorilor, cercetatorii au folosit o metoda inovativa in care au tinut cont de valoarea mediatica a jucatorilor, dar si de ofertele venite de la alte cluburi.

Astfel, transferul lui Ibrahimovic i-a costat pe cei de la Barcelona 69,5 milioane de euro, iar valoarea sa de piata este de 58 milioane de euro. Real a platit pe Cristiano Ronaldo 94 milioane de euro, iar valoarea de piata a portughezului este de 82. Kaka a fost achizitionat pentru 65 de milioane de euro, valoarea sa de piata fiind de 64 milioane de euro.

Desi diferenta dintre suma platita si valoarea reala de piata a lui Cristiano Ronaldo este de 12 milioane de euro, cercetatorii spun ca Real nu poate fi afectata deoarece portughezul a semnat un contract pe cinci ani, timp in care oficialii madrileni isi vor recupera investitia".

Atentia mediatica a transferurilor din aceasta vara a fost indreptata asupra lui Cristiano Ronaldo. Notorietatea lui Ronaldo a fost de 979 puncte, pe cand Kaka a adunat 702 puncte, iar Ibrahimovic 391 puncte.