Aproximativ 200 de partide desfasurate pe Batranul Continent sunt suspectate ca fiind implicate in mafia pariurilor, una dintre aceste dispute fiind cea dintre Anderlecht si Sivasspor (scor 5-0), contand pentru turul trei preliminar al Champions League, informeaza presa turca citand L'Equipe.

Cu ocazia acestei partide au fost semnalate cote neobisnuit de ridicate in Asia, disputa intrand astfel in atentia politiei.

"Suspiciuni foarte puternice planeaza asupra lui Sivasspor. Clubul este condus de Mecnun Otyakmaz, apropiat al unui sef mafiot, legat de extrema dreapta", se precizeaza in L'Equipe.

Disputata pe 28 august in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, partida de la Bruxelles se regaseste pe lista celor 200 de partide acuzate ca ar fi fost influentate de mafia din pariuri. Reteaua opera in noua state de pe Batranul Continent.

Clubul din capitala Belgiei neaga orice implicare in acest scandal de amploare. Meciuri din Germania, Belgia, Elvetia, Croatia, Slovenia, Turcia, Ungaria, Austria si Bosnia-Hertegovina sunt anchetate pentru a se dovedi corectitudinea lor.

Politia din Germania, Marea Britanie, Austria si Elvetia a operat simultan raiduri, nu mai putin de 15 persoane fiind arestate. In plus, alte cateva zeci sunt anchetate. In total, asupra lor s-au gasit peste un milion de euro, bani cash.

UEFA supervizeaza acest demers al Politiei din Bochum, in acest fenomen fiind, dupa cate se pare, implicati mai multi jucatori, antrenori, arbitri si chiar oficiali ai unor echipe cu nume din Europa.

Cele mai multe meciuri suspecte se afla in Germania (fara Bundesliga, dar in ligile inferioare), Belgia, Elvetia, Croatia, Slovenia, Turcia (29 de partide suspecte), Ungaria si Bosnia-Hertegovina. Mafia pariurilor a atins chiar si Campionatul European UNDER 21.

O alta disputa asupra careia planeaza suspiciuni puternice este cea dintre Fenerbahce si Honved Budapesta, din turul trei preliminar al Europa League (a fost 5-1 si 1-1 scorul in cele doua manse).

UEFA a anuntat ca o reuniune in care se va discuta acest subiect deosebit de important va avea loc, miercuri, la Nyon (sediul forului continental).