Martin Hansson a devenit celebru dupa ce nu a vazut hentul clar comis de Thierry Henry in barajul dintre Franta si Irlanda. Atacat din toate partile, suedezul ia in considerare retragerea din arbitraj. Cu toate acestea, arbitrul se considera nevinovat, informeaza The Guardian.

"M-am tot gandit: este oare aceasta o meserie care sa merite toata aceasta umilinta careia am fost nevoit sa-i fac fata? A fost o faza nefericita care a facut mult rau Irlandei, dar nu a fost vina mea", a declarat Hansson, citat de jurnalistii britanici.

Arbitrul este de parere ca desfasurarea ciudata a fazei (Henry fiind oarecum mascat) a contribuit decisiv la desfasurarea ulterioara, cea care a fost una nefericita pentru irlandezi.

"A fost un moment cu adevarat ciudat si o saptamana obositoare. Nu am discutat cu nimeni in legatura cu acest meci. Exista regulamente precise in legatura cu cei care arbitreaza. Numai FIFA poate sa ia o decizie in ceea ce ma priveste", a conchis Martin Hansson.

Cu toate ca este cu gandul mai mult la retragere, suedezul va conduce o partida din Champions League pe 8 sau 9 decembrie.

Hansonn a validat golul care a calificat Franta la Cupa Mondiala (marcat de Gallas -104'), cu toate ca Thierry Henry a facut un dublu hent inainte de a oferi pasa de gol. Dupa 1-0 in Irlanda si 1-1 pe Stade de France, Cocosii Galici vor participa la turneul final gazduit de Africa de Sud.