Thierry Henry il contrazice pe selectionerul Raymond Domenechatunci cand vine vorba despre modul in care Franta s-a calificat la Cupa Mondiala in dauna Irlandei, atacantul Barcelonei precizand ca solutia corecta ar fi rejucarea disputei cu echipa pregatita de Giovanni Trappatoni. "Mi-e rusine de cum am castigat", a adaugat fotbalistul.

"Am spus-o atunci si o voi repeta si acum: am atins mingea cu mana, asta e clar. Nu sunt un trisor si nu am fost niciodata. A fost doar o reactie instinctiva in fata unui balon care venea foarte rapid intr-un careu aglomerat. Ca fotbalist nu ai luxul televiziunii pentru a incetini balonul de 100 de ori pentru a lua o decizie constienta", a precizat Henry, citat de presa franceza.

Extraterestrul Barcelonei a declarat ca este foarte usor sa critici, mai ales dupa ce vezi o serie intreaga de reluari. De asemenea, Henry a mai marturisit ca decizia corecta in privinta partidei de pe Stade de France ar fi rejucarea.

"Nu am negat niciodata ca nu am controlat balonul cu mana. Am recunoscut acest lucru in fata jucatorilor irlandezi, a arbitrului si a presei. Ma simt rusinat de modul in care am castigat, imi pare foarte rau pentru irlandezi, care meritau sa fie la turneul final. Solutia corecta este rejucarea", a conchis Thierry Henry.

Franta s-a calificat la Cupa Mondiala dupa ce a terminat la egalitate, scor 1-1, partida cu Irlanda. Cum in disputa tur francezii au castigat cu 1-0, nationala pregatita de Raymond Domenech va juca la turneul gazduit de Africa de Sud.