Aproximativ 200 de partide desfasurate pe Batranul Continent sunt suspectate ca fiind implicate in mafia pariurilor, interesant fiind faptul ca din aceasta lista fac parte si trei dispute din Champions League, informeaza Reuters.

O ancheta a Parchetului si a Politiei din Bochum a scos la iveala o lista intreaga de partide din competitiile de pe Batranul Continent care sunt implicate in mafia pariurilor. Este vorba de aproximativ200 de partide care s-ar fi terminat dupa au dictat anumiti oameni influenti care sunt implicati in pariuri.

Politia din Germania, Marea Britanie, Austria si Elvetia a operat simultat raiduri, nu mai putin de 15 persoane fiind arestate. In plus, alte cateva zeci sunt anchetate. In total, asupra lor s-au gasit peste un milion de euro, bani cash.

Conform Reuters, 12 partide din Europa League (a doua competitie ca importanta din Europa) fac obiectul implicarii in pariuri, iar lucrurile surprinzatoare nu se opresc aici.

De mafia pariurilor nu au scapat nici disputele din Champions League, politia germana precizand ca este vorba de un numar de trei meciuri asupra carora planeaza dubii privind corectitudinea.

In 2005, Germania a fost zguduita de un scandal al disputelor trucate, unul dintre cei implicati in aceasta afacere fiind arbitrul Robert Hoyzer. In fruntea operatiunii s-au aflat fratii Milan si Ante Sapina, originari din Kosovo.

UEFA supervizeaza acest demers al Politiei din Bochum, in acest fenomen fiind, dupa cate se pare, implicati mai multi jucatori, antrenori, arbitri si chiar oficiali ai unor echipe cu nume din Europa. Oficialii forului european au precizat ca vor da mai multe detalii in cel mai scurt timp.

Peter Limacher, expert UEFA, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca acesta este cel mai important scandal al meciurilor trucate din fotbalul european.

Cele mai multe meciuri suspecte se afla in Germania (fara Bundesliga, dar in ligile inferioare), Belgia, Elvetia, Croatia, Slovenia, Turcia (29 de partide suspecte), Ungaria si Bosnia-Hertegovina. Mafia pariurilor a atins chiar si Campionatul European UNDER 21.