Eric Abidal, fundasul stanga al Barcelonei, a fost depistat vineri dimineata cu virusul AH1N1, dupa cum informeaza cotidianul francez L'Equipe. Fotbalistul in varsta de 30 de ani tocmai isi prelungise contractul cu formatia catalana.

Coechipierul Yaya Toure prezinta simptomele acestei forme de gripa (se asteapta in urmatoarele zile rezultatele testelor), iar campioana Europei este in pericol in aceste momente.

Abidal a fost depistat cu virusul AH1N1 in cursul zilei de vineri, vestea picand nu prea bine pentru liderul din Spania. Ingrijorator este faptul ca si coechipierul Yaya Toure prezinta simptome asemanatoare acestui virus.

Tinand cont de usurinta cu care se transmite aceasta forma de gripa, este destul de posibil ca in urmatoarea perioada la Barcelona sa fie instaurata carantina generala, existand pericolul ca vedete ale fotbalului precum Messi, Henry sau Ibrahimovic sa fi luat virusul.

In aceste conditii, Abidal si Yaya Toure vor lipsi de la partidele cu Athletic Bilbao (de sambata, din Primera Division) si cu Inter Milano din Champions League.

Demn de mentionat este faptul ca la nivel mondial au murit peste 6.500 de persoane din cauza gripei porcine, iar in Romania au fost depistate pana in acest moment 1.800 de cazuri.