Cupa Mondiala din Africa de Sud reuneste cele mai in forma si in acelasi timp cele mai scumpe echipe din lume, trei dintre marile favorite ale turneului, Spania, Brazilia si Anglia avand impreuna o valoare de piata de 1.4 miliarde de euro. Daca s-ar fi calificat, Romania nu ar fi avut loc intre primele 10.

Franta si Portugalia au crescut din plin cota Cupei Mondiale dupa ce au trecut in baraj de Irlanda, respectiv Bosnia.

Marea surpriza a barajului este Slovenia, echipa care cu o cota de trei ori mai mica decat Rusia, nationala care va privi intrecerile din Africa de Sud la televizor. La Mondiale va merge si Grecia, fosta campioana Europeana avand un lot cotat la 50 de milioane de euro.

Pentru o competitie la care participa Brazilia, Spania este surprinzator formatia cu cel mai scump lot de jucatori, ibericii fiind o echipa estimata la 510 milioane de euro.

Pe locul se regasesc Kaka, Luis Fabiano si compania, nationala Selecao detinand un grup de jucatori evaluat la 450 de milioane de euro.

Cu toate ca Premier League este unul dintre cele mai puternice campionate din lume, nationala Angliei este doar pe locul trei la cotele de piata, cu o valoare estimata la 420 de milioane de euro.

In imediata apropiere se gaseste Italia (pe locul 4), cu jucatori in valoare de 400 de milioane de euro.

Futebolfinance.com a luat in considerare cota de piata a celor mai utilizati 25 de jucatori (pentru fiecare prima reprezentativa) din campania de calificare pentru turneul final din 2010.

Daca s-ar fi calificat la Campionatul Mondial, Romania nu ar fi intrat in Top 10, tricolorii fiind cotati la aproximativ 100 de milioane de euro.