Borut Pahor, premierul Sloveniei, le-a curatat ghetele jucatorilor echipei nationale dupa calificarea la Cupa Mondiala de Fotbal, respectandu-si astfel promisiunea facuta inainte de barajul cu Rusia, informeaza Reuters.

"Da, este adevarat, le-am curatat ghetele jucatorilor. Nu stiu cat de buna a fost treaba facuta de mine, mai ales ca nu le-am curatat chiar in profunzime", a declarat Pahor in legatura cu promisiunea facuta.

Premierul sloven a vazut partida de baraj alaturi de presedintele Sloveniei (Danilo Turk), de Dmitri Medvedev (presedintele Rusiei) si de Roman Abramovic, miliardarul rus care patroneaza pe Chelsea Londra.

Peste 5000 de oameni au iesit pe strazile din Maribor pentru a sarbatori calificarea Sloveniei pentru a doua oara la Cupa Mondiala de Fotbal, dupa editia din 2002.

"Fac un apel catre toti profesorii, patronii si angajatorii din tara, rugandu-i sa nu se supere daca elevii, studentii si angajatii vor intarzia la apel dupa o asemenea calificare", a precizat Sasa Jerkovic, moderator tv.