"Mana lui Dumnezeu" i-a calificat pe francezi la Cupa Mondiala, Franta marcand golul izbavirii dupa un hent clar al lui Henry. "M-am ajutat de mana, iar daca arbitrul nu a fluierat, am continuat faza", a declarat atacantul Barcelonei. Vazuti cu sacii in caruta, Cocosii Galici ii critica pe romani: "Am meritat sa ajungem la Mondial dupa ce am eliminat granzi ai fotbalului precum Romania si Irlanda", se precizeaza in presa din Hexagon.

"Ne-am salvat miraculos de pe marginea prapastiei, gratie unui gol viciat de o mana in prelungirile disputei. A fost un miracol ca am supravietuit ocaziilor irlandeze, intr-unul dintre cele mai ratate meciuri din istoria Frantei. Au fost doua ore de joc care ne-au convins ca echipa noastra merita sa mearga la Mondial, demna de granzii pe care i-a eliminat, Romania si Irlanda", se scrie in presa franceza.

"A fost o calificare miraculoasa tinand cont de faptul ca am fost incredibil de apatici, incapabili sa joace ceva care sa se asemene cu fotbalul. In plus, nu am reusit sa dam doua pase consecutive", se scrie in Le Figaro.

"M-am ajutat de mana, iar daca arbitrul nu a fluierat, am continuat faza. Nu sunt eu central ca sa opresc jocul dupa o asemenea actiune. Eram in spatele irlandezilor, iar mingea mi-a lovit mana. Am centrat si am marcat, dar trebuie sa recunosc ca a fost hent", a declarat Thierry Henry intr-un interviu acordat L'Equipe.

Dupa ce au invins cu 1-0 in partida tur, Franta a pierdut cu acelasi scor pe Stade de France, dar s-a calificat la Campionatul Mondial dupa ce a marcat un gol fraudulos in minutul 104 (Henry s-a folosit clar de mana inainte de a-i centra lui Gallas).

Vezi aici motivul frustrarii irlandezilor: