Romania a invins cu 1-0 pe Polonia intr-o partida amicala, dar greul pentru nationala pregatita de Razvan Lucescu va incepe de-abia in partidele oficiale contand pentru preliminariile EURO 2012. "Mi se pare normal ca publicul sa creada ca nu ne vom califica, aceasta idee este indusa din toate partile", a declarat selectionerul tricolorilor facand referire la viitoarea campanie de calificare.

"Mi se pare normal ca publicul sa creada ca nu avem sanse de calificare la CE 2012, pentru ca ideea asta le este indusa din toate partile. Asta e Romania, scepticismul domina intreaga societate romaneasca. In plus, atitudinea presei fata de echipa nationala este una negativa, nu aud nici un cuvant bun. Nu facem decat sa criticam, sa distrugem, asa suntem noi, romanii, totul e negru, totul e pesimist. Nu stiu daca cineva a sesizat ca nationala a disputat 7 meciuri in mandatul meu, in care am avut o infrangere. Doare acea infrangere, dar mai sunt 4 victorii si doua egaluri. Daca Polonia este de mana a doua, noi suntem de mana a treia", a declarat Razvan Lucescu la gsptv.

Referindu-se la succesul obtinut impotriva polonezilor, selectionerul a precizat ca l-a nemultumit cum au gestionat elevii sai avantajul de pe tabela de marcaj.

"Mi-au placut presingul, care a fost unul bun, si felul cum am stiut sa impingem jocul catre careul advers. M-a nemultumit in schimb faptul ca nu am reusit sa gestionam cum trebuie avantajul. In plus, am gresit multe pase si am obosit astfel, cand puteam foarte bine sa pasam corect si sa-i obosim noi pe adversari", a fost de parere Razvan Lucescu.

Selectionerul nu este deloc incantat de incidentul provocat de Cristi Sapunaru la intoarcerea din Polonia (a injurat un jurnalist si a facut scandal pe aeroport), Lucescu Junior luand in calcul chiar varianta ca fundasul celor de la Porto sa nu mai fie chemat la prima reprezentativa a Romaniei.

"E suparator pentru mine, trebuie sa spui stop, nu mai merge asa, suntem pe ultimul loc in Europa, nu avem si noi vreo vina? Astfel de situatii nu ar trebui sa existe niciodata la o echipa nationala, am vorbit marti cu Sapunaru, i-am spus... Cristi, joci la Porto, ai o familie, trebuie sa fii un exemplu la echipa nationala! Si la Paris a avut o disputa cu un jurnalist. E posibil sa nu mai fie convocat la nationala!", a declarat Razvan Lucescu la gsptv.