Romania a castigat la limita (1-0) o partida amicala destul de plictisitoare disputata impotriva Poloniei. Starea gazonului ne-a amintit de "plaja" de pe Lia Manoliu si de umilinta cu Danemarca, in timp ce prestatia tricolorilor a fost una fara stralucire. Unica reusita i-a apartinut lui Daniel Niculae (59'), iar cele doua echipe au aratat ca nu este o intamplare ca nu s-au calificat la Cupa Mondiala din Africa de Sud.

Polonia si Romania au incercat pe cat posibil sa se anuleze, principala preocupare fiind aceea de a nu primi gol. Fazele importante de gol au lipsit in prima repriza, disputa respectandu-si statutul de meci amical.

Invingatoarea a fost stabilita de reusita frumoasa a lui Daniel Niculae (59'), tricolorii plecand invingatori din Polonia.

Cu toate ca au invins, elevii lui Razvan Lucescu nu au stralucit, echipa nationala fiind inca departe de pretentiile suporterilor. In momentul de fata, drumul catre EURO 2012 pare unul destul de greu, pe alocuri inabordabil.

"Sunt multumit de rezultat, stiu ca aceasta victorie conteaza la clasamentul coeficientilor. Mi-as dori ca toti jucatorii sa isi dea viata pe teren ca Mirel Radoi si Cristi Chivu" - Razvan Lucescu.

Echipe:

Polonia: 1. Kuszczak - 4. Kokoszka, 5. Dudka, 8. R. Lewandowski, 10. Obraniak, 11. Jelen, 14 Zewlakov, 16. Blaszczykowski, 17. Brozek, 18. Kosowski, 19. Kowalczyk

Rezerve: 12. Szczesny, 2. Sadlok, 3. Gancarczyk, 6. Guerreiro, 7. Majewski, 9. Rybus, 13. Glik, 15. Peszko, 20. Rzezniczak, 21. Gancarczyk, 23. Malecki

Romania: Pantilimon - Maftei, Radoi, Chivu, Rat - Roman, Apostol, Codrea, Tanase - Niculae, Marica

Rezerve: Coman, Sapunaru, Ghioane, Varga, Nesu, Goian, Nicolita, Andrei Cristea, Bucur, Grigore, Galamaz

Primul meci dintre cele doua formatii a avut loc pe 3 septembrie 1922, la Cernauti, scorul final fiind de 1-1. Disputa din Polonia a fost cel de-al 604-lea meci din istoria primei reprezentative a Romaniei.