Pe Batranul Continent se desfasoara partidele de baraj pentru Cupa Mondiala din Africa de Sud, iar faptul ca Romania va fi si la acest turneu final in fata televizorului nu mai suprinde pe nimeni. Nationala lui Razvan Lucescu incepe reconstructia impotriva Poloniei (intr-o partida amicala) cu speranta ca in 2012 va reveni in aceasta tara ca participanta la EURO.

"Cu toate ca este o partida amicala, as fi ipocrit sa spun ca nu imi doresc o victorie impotriva Poloniei", a declarat inainte de partida cu plavii selectionerul Razvan Lucescu.

Serbia este cu biletele in buzunar, iar Franta trebuie sa elimine Irlanda pentru a ajunge in Africa de Sud. Pentru tricolori, ziua de sambata va fi una doar pentru o partida amicala cu Polonia, o alta prima reprezentativa care va privi turneul final din fata televizorului.

Pentru Cristi Chivu, partida cu polonezii poate fi una speciala, fotbalistul putand ajunge pe locul doi in clasamentul all-time al capitanilor primei reprezentative (daca va primi banderola la partida de astazi). Chivu are 43 de meciuri in care a fost capitan, la egalitate cu Costica Stefanescu, dar in urma lui Gica Hagi.

Echipe probabile:

Polonia: Kuszczak - Kowalczyk, Zewlakow, Kokoszka, Brozek - Blaszczykowski, Dudka, Kosowski - Jelen, Lewandowski, Obraniak. Selectioner: Franciszek Smuda.

Romania: Coman - Maftei, Goian, Radoi, Rat - Nicolita, Ghioane, Apostol, Varga - Marica, Bucur. Selectioner: Razvan Lucescu.

Primul meci dintre cele doua formatii a avut loc pe 3 septembrie 1922, la Cernauti, scorul final fiind de 1-1, in timp ce in ultima confrutare tricolorii au avut castig de cauza, scor 2-1, intr-o partida disputata pe 17 aprilie 2002 la Bydgoszsz. Disputa din Polonia va fi cel de-al 604-lea meci din istoria primei reprezentative a Romaniei.

Polonia - Romania va incepe la ora 18.00, urmand sa fie in direct pe Tvr1 si Live Text pe HotNews.ro.