Didier Drogba va dona 3 milioane de lire sterline pentru a construi un spital in orasul sau natal, Abidjan. Ivorianul va fi noua imagine a Pepsi si a hotarat sa doneze banii primiti pe aceasta campanie pentru a-si ajuta conationalii. De asemenea, Chelsea s-a alaturat cauzei lui Drogba si a fost de acord sa doneze un anumit procentaj din banii primiti pentru drepturile de imagine ale lui Drogba.

Dupa Beckham, Ronaldinho, Ronaldo, Roberto Carlos, Thierry Henry, Lionel Messi sau Frank Lampard, Pepsi va apela la un nou fotbalist pentru a-si face reclama. Drogba va fi noua imagine a companiei, iar banii primiti ii va dona propriei Fundatii.

In urma cu doi ani, jucatorul lui Chelsea a infiintat Fundatia Didier Drogba si s-a angajat in strangerea de fonduri pentru construirea unui spital pana la finele anului 2010. Scopul fundatiei este de "a oferi oamenilor ingrijirea necesara si sansa de a ramane in viata". Spitalul va fi folosit si ca orfelinat.

"Cand am vizitat spitalul din Abidjan in acest an am fost socat de conditiile ingrozitoare. Auzim despre bolile incurabile, dar acesti copii pot muri din cauza diabetului deoarece nu au insulina", a declarat Drogba, potrivit The Telegraph.

Drogba a decis sa infiinteze Fundatia dupa ce un prieten apropiat a murit de leucemie, proiectul luand avant in momentul in care 19 suporteri au murit si alti 132 au fost raniti cand un zid de pe Stadionul Felix Houphouet-Boigny din Abidjan s-a prabusit peste ei, dupa un meci de calificare pentru CM 2010 dintre Coasta de Fildes si Malawi, informeaza DailyMail.

Acesta nu este singurul proiect caritabil in care este implicat ivorianul. Din ianuarie 2007, Drogba este Ambasador al Bunavointei ONU, alaturandu-se proiectului prin care se incearca sa se reduca la jumatate, pana in 2015, nivelul saraciei mondiale.