Universitatea Craiova, prin directorul sau sportiv Vlad Rosca a publicat pe site-ul oficial o scrisoare deschisa, adresata selectionerului Romaniei, Razvan Lucescu. Oficialii clubului oltean isi exprima nemultumirea fata de criticile aduse de Lucescu portarului Silviu Lung Jr.

Scrisoare deschisa catre selectionerul Romaniei, Razvan Lucescu:

"Am citit si recitit declaratia, preluata de presa scrisa, facuta de dumneavoastra, in cadrul unei emisiuni la postul TV Telesport si ne-am sters la ochi de cateva ori, si nu de oboseala, noi, cei din cadrul clubului Universitatea Craiova, in numele caruia semnez acest comunicat.

Am ramas profund mahniti si dezgustati de comportamentul dumneavoastra, domnule Razvan Lucescu. Nu ne permitem sa ne adresam cu simplul “Razvan”, pentru ca nu facem parte din categoria celor care va apeleaza astfel, indiferent ca e vorba de sefi, familie, acoliti sau… ziaristi!

Acum cateva zile, v-ati aratat extrem de iritat de afirmatiile facute de presedintele clubului nostru, Adrian Mititelu, care declarase ca aveti mari probleme psihice in momentul in care faceti selectia la echipa nationala, referindu-se in special la neconvocarea golgheterului din 2007 incoace al Romaniei, Florin Costea. Declaratii pentru care, apoi, insusi Adrian Mititelu si-a cerut scuze, daca v-ati simtit jignit.

Dar oare ce v-a imputat Adrian Mititelu, domnule Lucescu? Pentru ca, daca punem in oglinda declaratiile sale cu reactia dumneavoastra fata de… un copil, pe numele sau Silviu Lung, comparatia nu-si are rostul! Cu atat mai mult cu cat ati facut unele afirmatii fara sa cunoasteti adevarul despre cele intamplate. Ati fost acolo, domnule Lucescu, cand Silviu Lung a spus ca nu mai vine la nationala? L-ati crescut dumneavoastra, domnule Lucescu, pe Silviu Lung?

L-ati dus dumneavoastra la fotbal? Ati fost cel care i-ati pus pentru prima data manusile de portar pe maini? Ati investit in el? L-ati antrenat vreodata pe Silviu Lung, domnule Lucescu? L-ati incurajat vreodata dumneavoastra pe Silviu Lung dupa miile de ore de antrenament facute sau dupa unele greseli comise in timpul jocurilor? Ii cunoasteti dumneavoastra personalitatea si caracterul? Cunoasteti dumeavoastra nivelul sau de educatie, care chiar e o educatie aleasa? Ne indoim profund!

Si atunci... domnule Lucescu, in ce calitate va permiteti sa afirmati, cu o lejeritate debordanta, ca vi se pare “o lipsa grava de educatie”, jignind un jucator profesionist, in adevaratul sens al cuvantului, jignind un parinte care a fost un monument ca portar in comparatie cu cariera dumneavoastra, jignind un club, UNICUL din Romania care de ani de zile scoate fotbalisti pe banda rulanta, investind in tineri si promovandu-i in prima divizie, sacrificand astfel performanta imediata?

Nu credeti ca la intrebarea realizatorului emisiunii de la Telesport ar fi trebuit sa raspunda selectionerul Emil Sandoi? Dar oare de ce nu se plange Emil Sandoi si va plangeti dumneavoastra, domnule Lucescu?! Dansul era cel mai in masura sa-si dea cu parerea, nu? Nu credeti ca un selectioner respectabil ar fi dat dovada de tact si nu s-ar fi aruncat in declaratii belicoase, cu atat mai mult cu cat nu a fost partas la cele intamplate? Daca ar fi fost cu adevarat intamplate…

Jignind un copil, cu o cariera extrem de promitatoare in fata, dupa ce ati facut-o si cu Florin Costea, afirmand ca “nu face diferenta”, in timp ce Florin Costea puncteaza si conduce detasat in topul jucatorilor ofensivi din Romania, din 2007 pana astazi, atat la goluri marcate, cat si la pase decisive, si avand la baza doar niste presupuneri, va aratati limitele, domnule Lucescu. Sau, poate, de la meciul cu Lituania, vi s-a resetat serverul de la Panini pe care il aveti acasa si nu mai aveti in memoria lui datele lui Costea...?! Nu stim.. Doar presupunem! Cum, de altfel, faceti dumneavoastra!!!

Si sa va aducem aminte, domnule Lucescu: Serbia – Romania 5-0. Nu este o presupunere, ci o realitate! Rusinoasa!!! Mult mai rusinoasa decat pozitia actuala din clasament a Universitatii Craiova.

Ne permitem doar sa va atragem atentia. Atat. Pentru ca, nationala Romaniei are nevoie de un selectioner manierat, nu doar la suprafata, inteligent, care sa nu isi arate niciodata limitele si sa nu se lase condus de furiile personale.

Si nu dorim ca nationala Romaniei sa isi piarda esenta. Iar nationala Romaniei este a noastra, a tuturor romanilor, nu a dumneavoastra.

Romania cand are meci, domnule Lucescu? Nu “Prietenii lui Razvan”, ca sa-l citez pe un fost mare fotbalist al Universitatii Craiova..

Anuntati-ne si pe noi!

Va multumim, in numele tuturor celor care simpatizeaza sau iubesc Universitatea Craiova.

FC UNIVERSITATEA CRAIOVA

Director sportiv, Vlad Rosca"