Robert Enke portarul echipei Hanovra 96 si al nationalei Germaniei a murit dupa ce a fost lovit de un tren in apropierea casei sale, informeaza presa germana. Politistii au declarat ca sportivul a murit pe loc, iar toate indiciile duc spre o sinucidere. Enke avea o fata de numai opt luni, pe care a adoptat-o la trei ani dupa ce fiica sa Lara a murit din cauza unei afectiuni rare la inima la varsta de doi ani.

Masina lui Enke a fost gasita in apropierea locului accidentului, descuiata cu portofelul asezat pe scaun. Conductorii trenului au declarat ca au vazut un om pe sine, au franat dar nu au putut opri la timp. Jorg Neblung, un prieten apropiat al lui Enke a declarat ca portarul de 32 de ani s-a sinucis: "Pot sa confirm ca a fost suicid. Robert si-a luat viata la scurt timp dupa ora sase. O conferinta de presa se va tine miercuri la Hanovra pentru a dezvalui mai multe detalii".

Enke a fost diagnosticat cu un virus stomacal in urma cu cateva saptamani si nu mai juca pentru Hanovra de doua luni. Selectionerul Germaniei nu l-a ales in lotul pentru meciul cu Chile din week-end, dar a declarat ca este optiunea sa numarul unu pentru a apara poarta nationalei la CM 2010 din Africa de Sud. "Suntem socati. Nu mai avem cuvinte", a declarat Oliver Bierhoff, antrenorul echipei germane Hanovra, care a anulat antrenamentele de miercuri.

De-a lungul carierei sale, Enke a evoluat la echipe ca Borussia Monchengladbach, Benfica, FC Barcelona, Tenerife si Fenerbahce. Din 2004 juca pentru Hanovra 96.